Προτάσεις για Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps

Eυκαιρίες για εθελοντισμό σε όλο τον κόσμο, όλο το χρόνο, από την ΕΛΙΞ…

 

Στην σελίδα αυτή η ΕΛΙΞ σας ενημερώνει για ευκαιρίες εθελοντισμού στην Ελλάδα και όλο τον Κόσμο για όλο τον χρόνο. Σε αυτά μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο μέσω της ΕΛΙΞ. Τα Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps μπορούν να έχουν διάρκεια από 15 ημέρες έως 12 μήνες.


Στις αρχές κάθε Μαρτίου η ΕΛΙΞ και ολες οι οργανώσεις του διεθνούς δικτύου Alliance of European Voluntary Service Organizations κάνουν την ετήσια συνάντηση προετοιμασίας για την ανακοίνωση των θερινών Προγραμμάτων Εθελοντική Εργασίας, ανταλλάσσοντας πληροφορίες κάνοντας συμφωνίες προκειμένουν να ετοιμάσουν εκατοντάδες καινούργια και συναρπαστικά προγράμματα που στην συνέχεια "φορτώνονται" και μπορείτε να τα βρείτε στην Μηχανή Αναζήτησης Προγραμμάτων της ΕΛΙΞ.  

Με τόσες προτάσεις η επιλογή μπορεί να είναι δύσκολη, όποτε ετοιμάζουμε λίστες (WeekList) με επιλεγμένα προγράμματα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε εβδομάδα (δείτε παρακάτω).

Αν χρειάζεστε βοήθεια ώστε να βρείτε το ιδανικό πρόγραμμα που σας ταιριάζει, μπορείτε να μας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι η στιγμή να δείτε μερικές ανοιξιάτικες προτάσεις προγραμμάτων Εθελοντικής Εργασίας που σας προτείνουμε.

 

Οι προορισμοί είναι πολλοί, στη Γερμανία, στη Φιλανδία, την Ελβετία, αλλά και την Κορέα και την Ινδία, μένει από εσάς να αποφασίσετε, πιο θα είναι ο δικός σας προορισμός.

 

Η θεματολογία ποικίλει, από φεστιβάλ και εκμάθησης γλωσσών, έως κοινωνικά και περιβαλλοντικά. Πατήστε πάνω στο όνομα κάθε προγράμματος για να δείτε την

Read more

Σε συνεργασία με την γαλλική οργάνωση Compagnons Batisseurs, η ELIX σας προτείνει μια ευκαιρία εθελοντικής εργασίας μεγάλης διάρκειας στην Γαλλία στο πλαίσιο του γαλλικού προγράμματος French Civic Service.


O εθελοντής/η εθελόντρια που θα επιλεχθεί θα βοηθήσει στην ανακαίνιση και κατασκευή των σπιτιών όπου μένουν οικογένειες και άνθρωποι με οικονομικές δυσκολίες. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τέλος Δεκεμβρίου 2017 για εννέα ή δώδεκα μήνες στην πόλη Lille της Βόρειας Γαλλίας.

 

Προθεσμία

Read more

Σε συνεργασία με την ισπανική οργάνωση COCAT, η ELIX σας προτείνει το "Els Avets", ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας μεγάλης διάρκειας στην πόλη Moià της Ισπανίας, 50 χλμ. από την Βαρκελώνη.

 

Το πρόγραμμα έχει κοινωνικό χαρακτήρα και ο εθελοντής/η εθελόντρια που θα επιλεχθεί θα συνεργαστεί με άτομα με ειδικές ανάγκες. Το "Els Avets" θα πραγματοποιηθεί από τον Μάιο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2019. Προτεραιότητα θα δοθεί στους εθελοντές που μπορούν να παραμείνουν ένα έτος.


Προθεσμία

Read more

Η ΕΛΙΞ αναζητά 5 εθελοντές, ηλικίας 16-26, για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Κέρκυρα με σκοπό την συντήρηση του “International Center of Inclusion” από τις 13 έως τις 26 Νοεμβρίου 2017.


Εταίρος:
Η Wilde Rose (το Άγριο Ρόδο), είναι ένα διαπολιτισμικό δίκτυο νεολαίας, που ανήκει στην Ένωση Γερμανών Προσκόπων (BDP). Είναι ενταγμένο σε ένα μεγάλο δίκτυο οργανώσεων για νέους που αγαπούν τη φύση και τη ζωή σε αυτή, τη μουσική και το χορό από όλο τον κόσμο, τη γνωριμία και

Read more

Η ΕΛΙΞ για αυτή την εβδομάδα σας προτείνει 8 Αυγουστιάτικα εθελοντικά προγράμματα, το ένα για εφήβους και 2 για τον Σεπτέμβριο.


Εκ των οποίων δύο φεστιβάλ και ένα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και οι προορισμοί είναι στην Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία και την Σερβία, προτάσεις για αυτούς που αποφασίζουν τελευταία στιγμή…

 

Γαλλία
1. CONCF-158, LE MANS SOCIOCULTURAL ANIMATIONS, SOCI KIDS, 09/08/17 - 23/08/17, 18-30.
One place available in this wonderful project, funded by

Read more

Αυτή την εβδομάδα η επιλογή των καλύτερων προγραμμάτων για αυτό το καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολη καθώς σιγά σιγά οι ομάδες εθελοντών ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση και οι διαθέσιμες θέσεις είναι λίγες.

 

Έτσι διαλέξαμε και μερικά για τις αρχές του Φθινοπώρου καθώς τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας δεν είναι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο τον χρόνο.

 

Οι προορισμοί όπως κάθε φορά ποικίλουν, Γαλλία, Σλοβακία, Τσεχία, Βέλγιο, Ιταλία και Αζερμπαϊζάν.

 

Γαλλία

1. CONCF-158, LE MANS

Read more

Η ΕΛΙΞ για αυτή την εβδομάδα σας προτείνει 11 προγράμματα εθελοντικής εργασίας.


Οι προορισμοί είναι η Ιταλία, η Βρετανία, η Πορτογαλία, η Ελβετία, η Γαλλία και η Γερμανία.

 

Βρες αυτό που σου ταιριάζει και κάνε την αίτησή σου άμεσα…ο Αύγουστος είναι ακόμη μπροστά.

 

Ιταλία
1. LUNAR 13, VALPOWORKCAMP, ENVI FEST, 18/07/17 - 01/08/17, 18-35, 2 last places due to cancellations
Cooperate with local community in maintaining the local environment and making them discover the beauty of the place

Read more

Εγγραφείτε στο NewsLetter της ΕΛΙΞJoomla Extensions powered by Joobi

logo flickrVisit ELIXgr on youtubeFollow ELIX on Google+Follow ELIX on twitterFollow ELIX on Facebook