Εμπειρίες εθελοντών σε Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps

Αν αναρωτιέστε πως θα είναι η συμμετοχή σας σε ένα Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamp, τι σας περιμένει, πως να προετοιμαστείτε? Τότε δεν έχεις παρά να μάθετε από αυτούς που το δοκίμασαν. Να μπείτε στο μυαλό τους, να ζήσετε αυτό που έζησαν.

Διάβασε τις εμπειρίες εθελοντών τις ΕΛΙΞ από την συμμετοχής τους σε Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας σε όλο τον κόσμο με το κείμενο και το φωτογραφικό υλικό που αυτοί μας δίνουν ευγενικά και του ευχαριστούμε για αυτό.

Ανέκαθεν απολάμβανα να ακούω και να διαβάζω για ταξίδια που άλλαξαν τη ζωή κάποιου-ας και να που τώρα ήρθε η σειρά μου να γράψω για ένα ταξίδι που άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου, τις επιθυμίες μου και τα όνειρα μου.

 

Το φετινό καλοκαίρι έμελλε να είναι αρκετά διαφορετικό για μένα, καθώς αποφάσισα να αφήσω για λίγο τη ζεστή Ελλάδα και να ταξιδέψω στη Δανία, μία χώρα με αρκετά αμφιλεγόμενο κλίμα.

 

Μέσω της ΕΛΙΞ, βρέθηκα στο Gillelege της Δανίας, ως εθελόντρια στο Red Cross, Asylum Center

Read more

Εθελοντικό Διαπολιτισμικό Πρόγραμμα στη Βόρεια Γαλλία - Le Mans 9-23 Αυγούστου 2017


Γεια σας! Με λένε Σοφιάννα, είμαι 26 χρονών και είμαι δασκάλα δημοτικής και προσχολικής εκπαίδευσης. Επέλεξα να συμμετάσχω σε ένα εθελοντικό διαπολιτισμικό πρόγραμμα στη βόρεια Γαλλία με θέμα δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης.


Η ομάδα μας απαρτιζόταν από άτομα ελληνικής, γαλλικής, γερμανικής και αφρικανικής εθνικότητας.

 

Ξεκινήσαμε με δραστηριότητες γνωριμίας καθώς και με παιχνίδια συνεργασίας και

Read more

Εμπειρία από πολιτιστικό πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στη Φιλανδία κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς 2017


Η συμμετοχή σε εθελοντικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια των γιορτών της Πρωτοχρονιάς μπορεί για μερικούς να φαντάζει κάτι δύσκολο ή διαφορετικό από τα συνηθισμένα, όμως εγώ με μεγάλο ενθουσιασμό δήλωσα συμμετοχή και με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό ετοίμασα βαλίτσες όταν έμαθα πως έγινα δεκτή στο πρόγραμμα. Ο προορισμός ήταν υπέροχος και το θέμα του προγράμματος ακόμα πιο ωραίο.


Αυτή τη φορά

Read more

MS02 VINGSTED HISTORICAL WORKPLACE

31/07/12 - 11/08/12


Το εθελοντικό πρόγραμμα στο Vejle της Δανίας, τον Αύγουστο του 2012, ήταν το πρώτο στο οποίο συμμετείχα και αποτελεί ένα ιδιαίτερο ταξίδι για εμένα με υπέροχες αναμνήσεις, κάτι το οποίο δεν περίμενα να συμβεί σε τέτοιο βαθμό πριν πάρω την απόφαση να πάω.

 

Αρχικά, έμαθα για την ΕΛΙΞ από μια διαφήμιση στην τηλεόραση που παρουσίαζε εθελοντές να συμμετέχουν σε χειρωνακτικές εργασίες, το οποίο πάντα μου άρεσε και έψαξα σχετικά με τη δράση

Read more

Με λένε Αλέξανδρο και είμαι 15 χρονών.

 

Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω μέρος σε πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας και είμαι πολύ περήφανος για αυτό.


Πέρασα 2 εβδομάδες σε ένα camp που βρίσκεται σε ένα βουνό που ονομάζεται Vercors με ένα μαγικό τοπίο σε υψόμετρο στα 1,150 μετρα.


Πέρα από το γεγονός πως γνώρισα παιδιά από διάφορα μέρη, συνειδητοποίησα πως ο εθελοντισμός σου προσφέρει πολλά και σε πολλά επίπεδα.

 

Εκτός ότι ήταν η πρώτη φόρα που ανέλαβα ευθύνες απέναντι σε κάποιους που δεν

Read more

Συμμετείχα σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα που θα γινόταν στην Τανζανία με την βοήθεια της ΕΛΙΞ.

Το άγχος, το δέος και η αδημονία μου πριν το ταξίδι και κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μου (εμβόλια, χαρτιά κλπ) ήταν στο ζενίθ τους. Το ταξίδι μου ξεκίνησε στις 2/7/2017. Έφτασα στο Νταρ Ες Σαλαάμ στις 3/7/2017 ώρα 1:00 μ.μ.

Τα συναισθήματα μου ανάμεικτα. Η πρώτη μου σκέψη: που πάω; τι θα κάνω εκεί; Επικρατούσε το άγχος του τι θα συναντήσω. Ο οδηγός από την Uvikiuta ήρθε και με πήρε.

Οι πρώτες

Read more

Δεύτερη φορά που ταξιδεύω για να πάρω μέρος σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα μέσω της ΕΛΙΞ, αυτή τη φορά βρέθηκα στη μικρή επαρχιακή πόλη Pegnitz της Βαυαρίας.

 

Προορισμός του ταξιδιού ήταν το τοπικό φεστιβάλ Waldstock, το οποίο αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τους ντόπιους αλλά και τους εθελοντές που συμμετέχουν κάθε χρόνο.

 

Αν κάποιος μου ζητούσε να περιγράψω την εμπειρία μου με μια λέξη θα έλεγα ότι ήταν «Φ-Α-Ν-Τ-ΑΣ-Τ-Ι-Κ-Η».

 

Πέρα από το γεγονός ότι γνώρισα ανθρώπους από διάφορα

Read more

Εγγραφείτε στο NewsLetter της ΕΛΙΞJoomla Extensions powered by Joobi

logo flickrVisit ELIXgr on youtubeFollow ELIX on Google+Follow ELIX on twitterFollow ELIX on Facebook