Εμπειρίες εθελοντών σε Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps

Αν αναρωτιέστε πως θα είναι η συμμετοχή σας σε ένα Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamp, τι σας περιμένει, πως να προετοιμαστείτε? Τότε δεν έχεις παρά να μάθετε από αυτούς που το δοκίμασαν. Να μπείτε στο μυαλό τους, να ζήσετε αυτό που έζησαν.

Διάβασε τις εμπειρίες εθελοντών τις ΕΛΙΞ από την συμμετοχής τους σε Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας σε όλο τον κόσμο με το κείμενο και το φωτογραφικό υλικό που αυτοί μας δίνουν ευγενικά και του ευχαριστούμε για αυτό.

Εντυπώσεις από τη συμμετοχή σε workcamp στο Παρίσι Αύγουστος- Σεπτέμβριος 2017!!!

 

Το φετινό Αύγουστο επιχείρησα κάτι για πρώτη φορά.

 

Ένας φίλος μου «σύστησε» τον ΕΛΙΞ! Αυτό ήταν η αρχή για ένα μοναδικό ταξίδι και μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

 

Κάπως έτσι ο φετινός Αύγουστος με βρήκε στο μαγευτικό Παρίσι. Πρώτη φορά που συμμετείχα σε ένα workcamp και πρώτη φορά που βρισκόμουν στη Γαλλία. Σκοπός του η κατασκευή ενός τρίκυκλου! Και θα αναρωτηθεί κανείς τι μπορεί να περιλαμβάνει ένα

Read more

Πρώτη μου φορά που συμμετείχα σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα και η εμπειρία ήταν ξεχωριστή.

 

Έπειτα από μήνες ανυπομονησίας ήρθε εκείνη η στιγμή της αναχώρησης από το αεροδρόμιο με προορισμό τη Γερμανία.

 

Συναισθήματα όπως αγωνία , περιέργεια, επιφυλακή για το τι θα συναντήσω, ήταν αυτά που με κυρίευαν. Φτάνοντας εκεί, και συγκεκριμένα στο Traben - Trarbach, μία κωμόπολη χτισμένη δίπλα στον ποταμό Mosel, ένιωσα πιο σίγουρος από ποτέ για την επιλογή μου να συμμετάσχω σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα.

Read more

Με μεγάλο ενθουσιασμό δήλωσα για ακόμα μια φορά συμμετοχή σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα, αλλά αυτή τη φορά σε μια χώρα που δύσκολα αποφασίζεις να πας.

 

Ο προορισμός λοιπόν ήταν υπέροχος και το θέμα του προγράμματος ακόμα πιο ωραίο.

 

Αυτή τη φορά επέλεξα ένα πρόγραμμα σε μια μικρή πόλη της Ισλανδίας, το Hveragerdi.

 

Ήμασταν 13 νέοι από διαφορετικές χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Ταϊβάν, Γαλλία, Ρωσία, Βέλγιο, Κίνα και περάσαμε περίπου 15 υπέροχες μέρες μαζί.

 

Μέναμε και

Read more

«Η μεγαλύτερη ανταμοιβή του προγράμματος είναι να ξέρεις ότι σε κάθε γωνιά της Γης σε περιμένει ένα ζεστό χαμόγελο και μια σφιχτή αγκαλιά!»

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ΕΛΙΞ διοργανώνει 12 WorkCamps (προγράμματα εθελοντικής εργασίας μικρής διάρκειας) στην Ελλάδα όπου θα φιλοξενηθούν πάνω από 100 εθελοντές.

 

Για τις ανάγκες των προγραμμάτων η ΕΛΙΞ προσκαλεί τη συμμετοχή 24 Ομαδαρχών, οι οποίοι και θα είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των ομάδων και τον συντονισμό των

Read more

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ : 18/7 με 1/8/2017 στο Montsoriu Castle

 

«Τι και αν δεν έχουμε λεφτά; Εμείς τον κόσμο θα τον γυρίσουμε!» Αυτή ήταν η ατάκα που αυθόρμητα ξεστομίσαμε ένα απόγευμα του Μάρτη μαζί με την αδερφή μου Ελένη και την φίλη μας Αγγελική.

 

Από τα 16 μου χρόνια ήθελα να συμμετέχω σε εθελοντικό πρόγραμμα της ΕΛΞ και έτσι στα 19 μου ένιωσα πως αυτή η στιγμή είχε έρθει.

 

Έτσι γύρισα στην Ελένη και στην Αγγελική και τους είπα: Ξέρω

Read more

Η εθελοντική εμπειρία στην Ισπανία φέτος τον Ιούλιο ήταν μοναδική και ανεπανάληπτη.

 

Μοναδική διότι λίγες φορές στην ζωή κάποιου τυχαίνουν συγκυρίες ανθρώπων,εμπειριών και αναμνήσεων τόσο έντονων και συγκινητικών και ανεπανάληπτη επειδή μία φορά συνέβη αυτή η συγκυρία ανθρώπων, εμπειριών και αναμνήσεων.

 

Οι άνθρωποι: ανοιχτοί, συζητήσιμοι, πολυδιάστατοι, ενδιαφέροντες, περιπετειώδεις, τόσο διαφορετικοί όσο και ίδιοι. 

 

Οι εμπειρίες: πρωινό όλοι μαζί στην κοινή τραπεζαρία

Read more

[LUNAR25] INCLUSIVE SUMMER από 19/08/2017 ως 31/08/2017

 

Το όνομά μου είναι Κατερίνα. Είναι η τέταρτη φορά που συμμετείχα σε ένα πρόγραμμα του εξωτερικού με την Έλιξ!

 

Μπορώ να πω και η καλύτερη εμπειρία μου μέχρι τώρα.

 

Σε όλα τα εθελοντικά προγράμματα κερδίζεις σπουδαίες εμπειρίες και ανακαλύπτεις πράγματα που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν γνώριζες αλλά κατά την γνώμη το κλειδί για να το καταφέρεις αυτό είναι να είσαι ο εαυτός σου και να απολαύσεις την εμπειρία γιατί θα είναι

Read more