Εμπειρίες εθελοντών σε Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps

Αν αναρωτιέστε πως θα είναι η συμμετοχή σας σε ένα Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamp, τι σας περιμένει, πως να προετοιμαστείτε? Τότε δεν έχεις παρά να μάθετε από αυτούς που το δοκίμασαν. Να μπείτε στο μυαλό τους, να ζήσετε αυτό που έζησαν.

Διάβασε τις εμπειρίες εθελοντών τις ΕΛΙΞ από την συμμετοχής τους σε Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας σε όλο τον κόσμο με το κείμενο και το φωτογραφικό υλικό που αυτοί μας δίνουν ευγενικά και του ευχαριστούμε για αυτό.

Συμμετείχα σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα που θα γινόταν στην Τανζανία με την βοήθεια της ΕΛΙΞ.

Το άγχος, το δέος και η αδημονία μου πριν το ταξίδι και κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μου (εμβόλια, χαρτιά κλπ) ήταν στο ζενίθ τους. Το ταξίδι μου ξεκίνησε στις 2/7/2017. Έφτασα στο Νταρ Ες Σαλαάμ στις 3/7/2017 ώρα 1:00 μ.μ.

Τα συναισθήματα μου ανάμεικτα. Η πρώτη μου σκέψη: που πάω; τι θα κάνω εκεί; Επικρατούσε το άγχος του τι θα συναντήσω. Ο οδηγός από την Uvikiuta ήρθε και με πήρε.

Οι πρώτες

Read more

Δεύτερη φορά που ταξιδεύω για να πάρω μέρος σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα μέσω της ΕΛΙΞ, αυτή τη φορά βρέθηκα στη μικρή επαρχιακή πόλη Pegnitz της Βαυαρίας.

 

Προορισμός του ταξιδιού ήταν το τοπικό φεστιβάλ Waldstock, το οποίο αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τους ντόπιους αλλά και τους εθελοντές που συμμετέχουν κάθε χρόνο.

 

Αν κάποιος μου ζητούσε να περιγράψω την εμπειρία μου με μια λέξη θα έλεγα ότι ήταν «Φ-Α-Ν-Τ-ΑΣ-Τ-Ι-Κ-Η».

 

Πέρα από το γεγονός ότι γνώρισα ανθρώπους από διάφορα

Read more

Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 4 Αυγούστου…..προορισμός Βέλγιο.


Φτάνοντας στο αεροδρόμιο, τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι ανάμεικτα, λίγο άγχος, λίγος φόβος, λίγη άγνοια για το τι απαιτεί ένα εθελοντικό πρόγραμμα στην πραγματικότητα, αλλά, συγχρόνως και ένα αίσθημα χαράς, ενθουσιασμού και ανυπομονησίας για την εμπειρία που με περίμενε. Και ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία.

 

Σκεπτόμενη τις μέρες που πέρασα στην κατασκήνωση της Οργάνωσης "Compagnons Battisseurs” και το γεγονός ότι ήταν

Read more

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που λαμβάνω μέρος σε ένα από τα συνεργαζόμενα εθελοντικά προγράμματα της ΕΛΙΞ με το εξωτερικό και είμαι πολύ περήφανη για αυτό.

 

Έχοντας βρεθεί την περασμένη χρονιά σε ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό στη Βρετανή της Γαλλίας, φέτος επέλεξα την άγρια και την αναζωογονητική ομορφιά των Άλπεων της Ελβετίας.

 

Εργαστήκαμε με άλλους 12 εθελοντές από όλο τον κόσμο σε ένα ξενοδοχείο αναψυχής ατόμων με απώλεια ακοής και η εμπειρία ήταν φανταστική.

 

Σκοπός

Read more

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ξεχωριστό για μένα.

 

Επεξεργαζόμουν από καιρό στο μυαλό μου την ιδέα να συνδυάσω τις καλοκαιρινές διακοπές με κάποιο εθελοντικό πρόγραμμα και η ΕΛΙΞ μου έδωσε αυτή την ευκαιρία.


Βρέθηκα να ταξιδεύω για έναν από τους αγαπημένους μου προορισμούς, την Ιταλία και συγκεκριμένα στο Poggio Alla Malva, ένα πολύ μικρό και πανέμορφο χωριό στην Τοσκάνη της Ιταλίας, πολύ κοντά στη Φλωρεντία.


Από τα πρώτα κιόλας λεπτά οι ενδοιασμοί που είχα για το τι ανθρώπους θα συναντήσω εκεί

Read more

My name is Lydia and I am 17 years old and in August 2016, I was in Germany in a small village outside of Berlin called Rangsdorf.

 

For me it was my second workcamp and i am so excited for all the experiences that i have now!

 

The work camp was environmental, and our work was to make the big park of Rangsdorf accessible to visitors and comfortable for all. We made a big road in order to reconstruct the old one and connected with a big area for relaxing. We also did small tasks

Read more

Ονομάζομαι Αργυρώ και τον Ιούλιο του 2015 έλαβα μέρος στο εθελοντικό πρόγραμμα “History Lives at Herculaneum!” που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ερκολάνο, περιοχή της Νάπολης στην Ιταλία.

 

Παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που θα έπαιρνα μέρος σε εθελοντικό πρόγραμμα μέσω της ΕΛΙΞ η εμπειρία ήταν φανταστική! Οι υπεύθυνοι της ΕΛΙΞ με βοήθησαν με όποιες απορίες είχα, μου έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τελικά έφτασα στον Ερκολάνο.

 

Εκεί γνώρισα τους υπόλοιπους

Read more

Εγγραφείτε στο NewsLetter της ΕΛΙΞJoomla Extensions powered by Joobi

logo flickrVisit ELIXgr on youtubeFollow ELIX on Google+Follow ELIX on twitterFollow ELIX on Facebook