ESC

Εμπειρίες εθελοντών σε ESC-EVS

Διαβάστε εδώ μερικές από τις εμπειρίες εθελοντών που συμμετείχαν σε κάποιο από τα προγράμμάτα ESC+EVS, τα οποία συντόνισε η ΕΛΙΞ.

Διαβάστε τη μοναδική εμπειρία της Λίζα, εθελόντριας EVS στην ΕΛΙΞ, για τους 12 μήνες που ήταν κοντά μας στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η Λίζα Τιερύ ήρθε στην ΕΛΙΞ τον Οκτώβριο του 2017 από την Γαλλία με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+.

Το ταξίδι μου μέσω του EVS στην Σλοβενία διήρκησε 10 μήνες και ήταν σίγουρα ένα πολύ καθοριστικό διάστημα για μένα!

Δεν είναι τόσο εύκολο να περιγράψω με λίγες λέξεις όλα όσα έζησα αυτό το διάστημα, το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά πάντως είναι πως το EVS αποτελεί μια εμπειρία ζωής, μια απρόσμενη περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, γνώσεις, καινούργια μέρη, γνωριμίες και σημαντικές αποφάσεις.

Αναζητώντας στο διαδίκτυο προγράμματα εθελοντισμού, αλλά και ταξίδια με χαμηλό κόστος βρήκα την ΕΛΊΞ, η οποία συνδυάζει και τα δύο.

Έτσι άμεσα πέρασα από τα γραφεία και ενημερώθηκα για τις δράσεις της.

Τελειώνοντας τις σπουδές μου και μη καταφέρνοντας να βρω μια σταθερή δουλειά σκέφτηκα να επιδιώξω να συμμετάσχω σε κάποιο Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Πρόγραμμα.

Πάντα με ενθουσίαζε η ιδέα να ζήσω και να δουλέψω για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό. Για πολύ καιρό παρακολουθούσα μέσα από τη σελίδα της Έλιξ τα διάφορα εθελοντικά προγράμματα που ανακοινώνονταν. Το πρόγραμμα που μου άρεσε και τελικά συμμετείχα ήταν στην πόλη Sciacca της νότιας Σικελίας , ήταν κοινωνικό και είχε διάρκεια ενός έτους.

Matthieu is saying goodbye to ELIX after two months of voluntary service!

He was a short term EVS volunteer sent by our partners Solidarites Jeunesses in France in the framework of the project #ImpactEVS, funded by Erasmus+.

Ήταν 5 Σεπτέμβρη, όταν μαζί με την οικογένειά μου και τη πιο μεγάλη βαλίτσα μου φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Τα συναισθήματα μπορώ να παραδεχτώ πως ήταν ανάμεικτα. Από τη μία, άφηνα πίσω μου αγαπημένα μου πρόσωπα που με χαιρέταγαν με βουρκωμένα μάτια και από την άλλη εγώ με τη μεγάλη μου βαλίτσα με προορισμό την Πολωνία και συγκεκριμένα την πόλη της Βαρσοβίας.

Με λένε Μαριλένα και εδώ και 3 σχεδόν μήνες βρίσκομαι στη Γαλλία για το E.V.S μου.

Μένω σ' ένα μικρό χωριό του νότου, το Graulhet, τόσο απομονωμένο που κάποιες φορές δεν υπάρχει γραμμένο ούτε στο χάρτη!

Ίσως το ότι έχω μεγαλώσει και ζήσει σε μια μεγαλούπολη, την Αθήνα, να με κάνει να υπερβάλω λιγάκι αλλά δεν έχω παράπονο για την επιλογή μου αυτή. Το να αντικρύζεις καθημερινά όμορφα καταπράσινα τοπία αντί για γκρίζα κτίρια, να έχεις μια ήρεμη καθημερινότητα χωρίς ήχους από κορναρίσματα και να σου λένε όλοι καλημέρα στο δρόμο είναι ακριβώς η αλλαγή που ζητούσα, ενώ μεγαλύτερες πόλεις όπως η Τουλούζη είναι αρκετά κοντά αν θελήσω κάτι διαφορετικό.

12 MONTHS OF CONSTANT LEARNING

When I arrived to Athens about one year ago, I could not imagine all the new experiences and opportunities I had ahead me. Through volunteering, I had the chance to discover a new world and get to know new people and new realities.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ