Για να δηλώσετε συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό πρέπει να ακολουθήσετε τα 3 βασικά βήματα που ακολουθούν...

ΒΗΜΑ 1ο – ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Πάνω από 2500 προγράμματα εθελοντικής εργασίας είναι διαθέσιμα κάθε καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο! Αναζητήστε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει χρησιμοποιώντας την ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, όλα τα διαθέσιμα προγράμματα σε όλο τον κόσμο είναι εκεί. 

 

Δείτε το video με τον σύντομο οδηγό χρήσης της Μηχανής Αναζήτησης:


ΒΗΜΑ 2ο - ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αφού επιλέξεις το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει, το επόμενο βήμα είναι να κάνεις αίτηση για το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει, για να μάθεις αν υπάρχει θέση σε αυτό.  

Αίτηση συμμετοχής μπορείς να κάνεις με 3 τρόπους:
1. μέσα από το site της ΕΛΙΞ χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα e-vet κάντε την αίτηση για workcamp online*

 

Δείτε το σύντομο video με τον οδηγό συμπλήρωσης της online αίτησης συμμετοχής:


2. μέσω e-mail, κατέβασε και συμπληρώστε την αίτηση, στείλε την στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (για προγράμματα στο Εξωτερικό) ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (για προγράμματα στην Ελλάδα)
3. στο γραφείο της ΕΛΙΞ - Βερανζέρου 15 - Πλατεία Κάνιγγος - Αθήνα (ώρες κοινού 11.00-16.00)

*Πρόσεξε να συμπληρώσεις τα πεδία που είναι υποχρεωτικά, καθώς και να κάνεις την επικύρωση (VALIDATE) δύο φορές!

 

Σημείωση: Παρακαλούμε να επικοινωνήσεις με το γραφείο μας στο τηλέφωνο 210 38 25 506, για να επιβεβαιώσεις ότι λάβαμε την αίτηση σου και ότι όλα είναι εντάξει. Αφού λάβουμε την αίτηση και σε διάστημα 5-10(**) εργάσιμων ημερών, θα σε ενημερώσουμε αν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στο πρόγραμμα της επιλογής σου.

(**) Αυτό λειτουργεί κυρίως για προγράμματα Ευρωπαικών χωρών, Βορείου Αμερικής, Ν. Κορέας, Ινδίας, Ιαπωνίας, κλπ... ΠΡΟΣΟΧΗ: Για προγράμματα στην Λατινική Αμερική και την Αφρική οι αιτήσεις πρέπει να γίνουν 3 μήνες πριν την έναρξη του προγράμματος επιλογής και οι απαντήσεις από της οργανώσεις φιλοξενίας μπορεί να πάρουν περισσότερο χρόνο από 5 - 10 ημέρες.


ΒΗΜΑ 3ο - ΠΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τη συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα στο εξωτερικό, καταβάλλεται μαζί με την αίτηση, το ποσό των 100€ που καλύπτει μέρος των λειτουργικών και διοικητικών εξόδων της οργάνωσης μας. Για τα προγράμματα εσωτερικού παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
Σε ορισμένα προγράμματα, υπάρχει επιπλέον ποσό συμμετοχής (extra fee), το οποίο συνήθως αναφέρεται στην περιγραφή του προγράμματος και καταβάλλεται στην ξένη οργάνωση για πρόγραμμα στο εξωτερικό.
Εάν θέλεις να συμμετάσχεις σε περισσότερα προγράμματα την ίδια χρονιά, τότε, για κάθε επιπλέον πρόγραμμα, το ποσό συμμετοχής είναι 80 €.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται από τον φορέα φιλοξενίας.
Τα έξοδα ταξιδιού και επιπλέον ασφάλισης (ταξιδιωτική ή ασφάλεια υγείας για το εξωτερικό) καλύπτονται από τους ίδιους τους εθελοντές.

Σημείωση: Το ποσό αυτό σε περίπτωση που ακύρωσεις την συμμετοχή σου ενώ έχεις γίνει δεκτός/ή σε κάποιο από τα προγράμματα (εσωτερικού ή εξωτερικού) δεν επιστρέφεται.
Εάν δεν γίνεις δεκτός/ή σε καμία από τις επιλογές σου ή εάν ακυρωθεί το πρόγραμμα όπου έχεις γίνει δεκτός/ή και εμείς δεν μπορέσουμε να σου βρούμε θέση σε άλλο πρόγραμμα της αρεσκείας σου, τότε σου επιστρέφεται άμεσα το ποσό συμμετοχής.

Tο ποσό συμμετοχής μπορείς:
1) να το καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΛΙΞ,

ΑLPHA ΒΑΝΚ
Αριθμός λογαριασμού: 121-00-2002-008336 
(IBAN CODE: GR7001401210121002002008336 - BIC/SWIFT: CRBAGRAAXXX)

Όνομα δικαιούχου: ELIX - Conservation Volunteers Greece / ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας

Σημείωση: Πρέπει να κάνεις ονομαστική κατάθεση, για να ξέρουμε ποιος έκανε την κατάθεση. Τυχόν έξοδα μεταφοράς χρημάτων, επιβαρύνουν τον εθελοντή.

 

2) να το καταβάλεις στο γραφείο μας - Βερανζέρου 15 - Πλατεία Κάνιγγος - Αθήνα
3) να το στείλεις με ταχυδρομική επιταγή, προς: ΕΛΙΞ Βερανζέρου 15, (Πλ. Κάνιγγος) 10677 Αθήνα.

Σημείωση: Πρέπει να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στην επιταγή, ώστε να ξέρουμε ποιος έστειλε τι. Τονίζουμε, ότι τα στοιχεία σου στην ταχυδρομική επιταγή ή την τραπεζική κατάθεση είναι απαραίτητα για να εξασφαλίσεις τη συμμετοχή σου.   

Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ