Τα προγράμματα στο εξωτερικό διοργανώνονται από αντίστοιχες οργανώσεις-συνεργάτες της ΕΛΙΞ σε κάθε χώρα. Οι περισσότερες οργανώσεις είναι μέλη του παγκόσμιου δικτύου Alliance network of voluntary service organizations. Τα προγράμματα διοργανώνονται από την εκάστοτε οργάνωση φιλοξενίας μαζί με οργανισμούς με ενεργή συμμετοχή στις τοπικές κοινωνίες. Σε αυτά μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο μέσω της ΕΛΙΞ.

Σε κάθε πρόγραμμα δεν μπορούν να συμμετέχουν πάνω από 2 άτομα από την ίδια οργάνωση. Εξαίρεση αποτελούν κάποιες χώρες όπως Ινδία, Μαρόκο, Νεπάλ, Μεξικό όπου μπορούμε να στείλουμε έως και 3 εθελοντές μαζί. Οι αιτήσεις για τα προγράμματα εξωτερικού πρέπει να καταβάλλονται όσο πιο γρήγορα γίνεται αφού οι θέσεις αντιστοιχούν σε εθελοντές από όλο το κόσμο και για αυτό κλείνουν πολύ γρήγορα.

Για τη σωστή λειτουργία ενός προγράμματος, οι εθελοντές που συμμετέχουν πρέπει να έχουν ως κύριο ενδιαφέρον το αίσθημα προσφοράς για τις ανάγκες μιας τοπικής κοινότητας καθώς επίσης την εκμάθηση και το σεβασμό της τοπικής κουλτούρας και των παραδόσεων.

- Διαβάστε τις εμπειρίες εθελοντών της ΕΛΙΞ που συμμετείχαν σε WorkCamp στο εξωτερικό.
- Δείτε πως αξιολογούν οι Εθελοντές της ΕΛΙΞ τα προγράμματα του 2013 που συμμετείχαν

Εθελοντικά προγράμματα μικρής διάρκειας απο την ΕΛΙΞ

Εθελοντικά προγράμματα μικρής διάρκειας απο την ΕΛΙΞ Εθελοντικά προγράμματα μικρής διάρκειας απο την ΕΛΙΞ
Εθελοντικά προγράμματα μικρής διάρκειας απο την ΕΛΙΞ Εθελοντικά προγράμματα μικρής διάρκειας απο την ΕΛΙΞ Εθελοντικά προγράμματα μικρής διάρκειας απο την ΕΛΙΞ

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ;

Οι εθελοντικές εργασίες που μπορεί να κάνει ο κάθε εθελοντής είναι πολλές και διάφορες, ανάλογα και με τα ενδιαφέροντα που έχει! Τα περισσότερα από τα προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες ενώ κάποια από αυτά είναι ειδικά σχεδιασμέναγια οικογένειες ή εφήβους.

 

Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Εμπλοκή σε ακτιβιστικές δράσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ΚΟΡΕΑ

  • Δραστηριότητες για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, ΜΕΞΙΚΟ

  • Συμμετοχή σε φεστιβάλ οικολογικού χαρακτήρα, ΓΑΛΛΙΑ

  • Εργασίες αναπαλαίωσης κτηρίων, ΠΟΛΩΝΙΑ

  • Συμμετοχή σε αντιρατσιστικό φεστιβάλ, ΙΤΑΛΙΑ

  • Εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε παιδιά, ΙΝΔΙΑ

  • Ανάπτυξη των καλλιτεχνικών σου δυνατοτήτων σε τέχνες του δρόμου, ΣΕΡΒΙΑ

  • Συμμετοχή σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα, ΤΟΥΡΚΙΑ

  • Συνεισφορά στη διοργάνωση φεστιβάλ λουλουδιών, ΟΥΚΡΑΝΙΑ

  • Εργασία με παιδιά, ΙΑΠΩΝΙΑ 

 

Για να ενημερωθείτε για ολα τα διαθέσιμα προγράμματα  εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό χρησιμοποιήστε τη μηχανή αναζήτησης εθελοντικών προγραμμάτων μικρής διάρκειας .

Προτάσεις για WorkCamps

Πρέπει να γνωρίζεις