Η ΕΛΙΞ αναζητά 5 εθελοντές, ηλικίας 16-26, για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Κέρκυρα με σκοπό την συντήρηση του “International Center of Inclusion” από τις 13 έως τις 26 Νοεμβρίου 2017.


Εταίρος:
Η Wilde Rose (το Άγριο Ρόδο), είναι ένα διαπολιτισμικό δίκτυο νεολαίας, που ανήκει στην Ένωση Γερμανών Προσκόπων (BDP). Είναι ενταγμένο σε ένα μεγάλο δίκτυο οργανώσεων για νέους που αγαπούν τη φύση και τη ζωή σε αυτή, τη μουσική και το χορό από όλο τον κόσμο, τη γνωριμία και τη συναναστροφή με όλους τους πολιτισμούς και συνήθειες.


Είναι μια οργάνωση που καλλιεργεί τη διαφορετικότητα, αντιπαλεύει το ρατσισμό και τους αποκλεισμούς και είναι υπέρ της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης, της συμμετοχής και της ενσωμάτωσης – συμπερίληψης.

 

To "Διεθνές Κέντρο Ενσωμάτωσης και Ελληνογερμανικών Ανταλλαγών Νεολαίας"
Στην Κέρκυρα στην παραλία της Δασιάς η Wilde Rose δημιούργησε ένα κέντρο όπου συνυπάρχουν νέοι με αναπηρίες και με στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων και σκοπό την άρση των περιορισμών και την ομαλή ένταξη όλων στην κοινωνία.


Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο στη Δασιά της Κέρκυρας, που αποτελείται από τρία κτίρια με συνολικά 90 κλίνες, μια ταβέρνα με πρόσβαση και τουαλέτα για ΑμεΑ και έναν τεράστιο υπαίθριο χώρο με κήπο.

 

Εργασία:
In Dassia / Corfu we are developing the International Center of Inclusion in a 90-bed hotel with a large garden.


Participants will help in the garden and in renovating the rooms of the hotel. More specifically, they will work on the walls, repair the faucets, replace the insect screens and add or build new garden furniture.

 

Διαμονή και Διατροφή:
Οι εθελοντές θα διαμένουν στα δωμάτια του κέντρου “Wilde Rose inclusion center” στην Κέρκυρα και θα βοηθούν στην προετοιμασία των γευμάτων τους που θα τους παρέχονται δωρεάν από τους οργανωτές. Πρέπει αν φέρετε μαζί σας ένα sleeping bag.

 

Τοποθεσία και Ελεύθερος χρόνος
Το “Wilde Rose inclusion center” βρίσκετε στην Δασιά της Κέρκυρα, περίπου 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Η σύνδεση με την πόλη γίνετε με αστικά λεωφορεία. Τόσο στην περιοχή της Δασιάς αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Κέρκυρας υπάρχουν πλήθος τρόπων να γνωρίσεις τόσο την ιστορία της περιοχής και τις παραδόσεις της αλλά και να περάσεις ευχάριστα 13 ημέρες γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και προσφέροντας εθελοντικά. Στην Κέρκυρα μπορεί να φτάσει κάποιος είτε με αεροπλάνο ή με ΚΤΕΛ.


The sea is reachable in five walking minutes, the water will still be warm enough for swimming. Short hikes on the Korfutrail or trips to the only island town Kerkyra are planned.


Απαιτήσεις:
Η ΕΛΙΞ και το Wilde Rose αναζητούν 5 εθελοντές (ηλικίας 16-26) με διάθεση να προσφέρουν ουσιαστικά σε μια τέτοια προσπάθεια-έργο για σημαντικό σκοπό. Πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για να συμμετέχουν σε χειρωνακτικές εργασίες να έχουν τα κατάλληλα ρούχα εργασίας μαζί τους. Στην αίτηση συμμετοχής πρέπει να περιγράψετε με απλά λόγια τις δυνατότητες, δεξιότητες και πιθανή εμπειρία που έχετε σε τέτοιες εργασίες.

 

Οικονομικά στοιχεία:
Στα προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας η διαμονή και η διατροφή παρέχεται δωρεάν από τους οργανωτές. Οι εθελοντές καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησής τους και το ποσό συμμετοχής για το πρόγραμμα αυτό είναι 60 €.


Για να κάνεις αίτηση, πρέπει να συμπληρώσεις την παρακάτω αίτηση online ΑΜΕΣΑ και να καταθέσεις το ποσό συμμετοχής στην ΕΛΙΞ, θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας στην εξέταση των αιτήσεων.