Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να μοιραστώ την εμπειρία μου στη Νάπολη.

 

Το πρόγραμμα ήταν δυο εβδομάδων και αφορούσε ένα baby parking ενός Νοσοκομείου της πόλης. Εκεί λοιπόν κάθε πρωί εργαζόμασταν.

 

Οι αρμοδιότητες μας ήταν να κάνουμε από μια διαφορετική δραστηριότητα τη μέρα και να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά.

 

Οι ώρες εργασίας μας ήταν 8-3 με ένα μεσημεριανό διάλειμμα για το δωρεάν φαγητό στο εστιατόριο του Νοσοκομείου. Οι ώρες μας περνούσαν πολύ ευχάριστα και ένιωθα πολύ όμορφα που βρισκόμουν ανάμεσα σε παιδιά.

 

Όταν γυρνούσαμε σπίτι, μαγειρεύαμε και καθαρίζαμε όλες μαζί οι εθελόντριες και αυτό ήταν κάτι που μου ενδυνάμωσε την ομαδικότητα και το μοίρασμα σαν χαρακτηριστικά.

 

Τα βράδια συζητούσαμε στην αυλή μας για το πώς πήγε η μέρα μας στη δουλειά αλλά και για άλλα θέματα. Κάναμε βόλτες στη πόλη και ζήσαμε σαν Ναπολιτάνες. Γνώρισα την πόλη από πολύ κοντά και όχι με την τουριστική πλευρά της.

 

Ξεκάθαρα, θα το ξανακάνω και ανυπομονώ για την επόμενη ευκαιρία που θα μου δώσει η ΕΛΙΞ. Η οργάνωση και οι υπεύθυνοι ήταν όλοι πολύ εξυπηρετικοί και μου έλυσαν όλες τις απορίες.

 

Σίγουρα το προτείνω σε όλους και όχι μόνο μια φορά αλλά κάθε χρόνο, γιατί ο εθελοντισμός πιο πολλά σου ανταποδίδει παρά δίνεις εσύ!!!!