Προτάσεις Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης

Στην σελίδα αυτή η ΕΛΙΞ παρουσιάζει τις προτάσεις της για προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία συντονίζει ή συμμετέχει ως εταίρος.

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του καλλιτεχνικού προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο "Sounds of Youth" διάρκειας 24 ημερών, που φιλοξενείται από την οργάνωση Solidarités Jeunesses, αναζητά 5 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 30 ετών και έναν/μια αρχηγό ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2018 στην πόλη Cadouin της Γαλλίας.

 

Στο πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, θα συμμετέχουν 25 νέοι και νέες από Γαλλία,

Read more

Η ΕΛΙΞ, με την ευκαιρία της 100ής επετείου του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, είναι εταίρος του προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο "Acting for Peace", με θέμα την ευρωπαϊκή ιστορία και την προώθηση της ειρήνης, του διαπολιτισμικού διαλόγου και της ευρωπαϊκής ιθαγένειας.

 

Το πρόγραμμα, διάρκειας 10 ημερών, φιλοξενείται από την οργάνωση Concordia και η ΕΛΙΞ αναζητά 4 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 30 ετών και έναν/μια αρχηγό ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 29 Αυγούστου 2018 στην Γαλλία στο, Tracy-Le-Mont, ένα χωριό κρυμμένο στο δάσος, 20 χλμ. μακριά από το Compiegne και 110 χλμ. από το Παρίσι.

Read more

Η ΕΛΙΞ υλοποιεί το πρόγραμμα με τίτλο "V.I.P. - Volunteering is Possible" που έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+.


Στόχος του προγράμματος είναι να προσεγγίσει νέους/νέες με λιγότερες ευκαιρίες ώστε να υποστηρίξει την συμμετοχή τους σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους/νέες που αντιμετωπίζουν:
- Οικονομικά εμπόδια: νέοι με χαμηλό βιοτικό επίπεδο, χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια άνεργοι.
- Μαθησιακές δυσκολίες: νέοι με μαθησιακές δυσκολίες, άτομα που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο, άτομα με χαμηλή ειδίκευση, νέοι με χαμηλή σχολική απόδοση κλπ.

Read more

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο "Yesterday, Today & Tomorrow" διάρκειας 23 ημερών, που φιλοξενείται από την οργάνωση Solidarités Jeunesses, αναζητά 5 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 30 ετών και έναν/μια αρχηγό ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 23 Αυγούστου 2018 στην πόλη Limeuil της Γαλλίας.

 

Στο πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, θα συμμετέχουν 25 νέοι και νέες από Γαλλία, Λετονία, Ουγγαρία και Ελλάδα!

Read more

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο "Sport Without labels - Combating discrimination through sport" διάρκειας 9 ημερών, που φιλοξενείται από την οργάνωση Concordia, αναζητά 5 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 25 ετών και έναν/μια αρχηγό ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 24 Ιουλίου 2018 στην Γαλλία στην πόλη Souppes-sur-Loing, μία ώρα από το Παρίσι.

 

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 24 νέοι και νέες από την Τσεχία, Ιταλία, Ελλάδα και Γαλλία.

Read more

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο “Let it grow - Young activists for freedom, tolerance and respect of human rights”, που διοργανώνεται από την οργάνωση YAP - Youth Action for Peace της Ιταλίας, αναζητά 2 συμμετέχοντες ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

Το σεμινάριο, με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 26 Ιουλίου 2018 στην Ιταλία στην πόλη Poggio Mirteto. Στο πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, θα συμμετέχουν 20 συμμετέχοντες από δέκα χώρες.

Read more

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του προγράμματος ανταλλαγής νέων “Young Activists for Peace and a World We Want”, έχει εξασφαλίσει για εσάς και αναζητά 5 άτομα ηλικίας 18-26 και έναν αρχηγό ομάδας ηλικίας 18+, που θα συμμετέχουν στην ανταλλαγή νέων που διοργανώνεται από τις 8 έως τις 19 Ιουλίου 2018 κοντά στην πόλη του Sievershausen στη Γερμανία (κοντά στο Αννόβερο) και συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+.

 

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν εκτός της ΕΛΙΞ και της ICJA της Γερμανίας που έχει τον συντονισμό, οργανώσεις από την Γεωργία, την Γερμανία, την Ρωσία, και την Τουρκία, για συνολικά 29 συμμετέχοντες/συμμετέχουσες από αυτές τις χώρες.

Read more