Προτάσεις Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης

Στην σελίδα αυτή η ΕΛΙΞ παρουσιάζει τις προτάσεις της για προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία συντονίζει ή συμμετέχει ως εταίρος.

Η ΕΛΙΞ, εταίρος εκπαιδευτικού σεμιναρίου “Young Activists for Peace and a World We Want. Training, Evaluation and Planning Seminar for Youth Workers”, αναζητά 2 άτομα ηλικίας 18+, που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώνεται από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2018 στο Βερολίνο και συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+.

 

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν εκτός της ΕΛΙΞ και της ICJA της Γερμανίας που έχει τον συντονισμό, οργανώσεις από το Βέλγιο, την Γερμανία, την

Read more

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο "Mountain Wonders II from Product Transformation to Social Transformation" διάρκειας 3 εβδομάδων, που φιλοξενείται από τις οργανώσεις “Solidarités Jeunesses” και Les Villages des Jeunes, αναζητά 4 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 30 ετών και έναν/μια αρχηγό ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Οκτωβρίου (ημέρα άφιξης) έως τις 11 Νοεμβρίου (ημέρα αναχώρησης) 2018 στο κέντρο “Faï”, μια φάρμα

Read more

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του καλλιτεχνικού προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο "Sounds of Youth" διάρκειας 24 ημερών, που φιλοξενείται από την οργάνωση Solidarités Jeunesses, αναζητά 5 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 30 ετών και έναν/μια αρχηγό ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2018 στην πόλη Cadouin της Γαλλίας.

 

Στο πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, θα συμμετέχουν 25 νέοι και νέες από Γαλλία, Λετονία, Ουγγαρία και Ελλάδα!

 

Η προθεσμία για αιτήσεις για αιτήσεις είναι στην 1η Ιουλίου 2018 ΑΜΕΣΑ!!!

Read more

Η ΕΛΙΞ, με την ευκαιρία της 100ής επετείου του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, είναι εταίρος του προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο "Acting for Peace", με θέμα την ευρωπαϊκή ιστορία και την προώθηση της ειρήνης, του διαπολιτισμικού διαλόγου και της ευρωπαϊκής ιθαγένειας.

 

Το πρόγραμμα, διάρκειας 10 ημερών, φιλοξενείται από την οργάνωση Concordia και η ΕΛΙΞ αναζητά 4 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 30 ετών και έναν/μια αρχηγό ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 29 Αυγούστου 2018 στην Γαλλία στο, Tracy-Le-Mont, ένα χωριό κρυμμένο στο δάσος, 20 χλμ. μακριά από το Compiegne και 110 χλμ. από το Παρίσι.

Read more

Η ΕΛΙΞ υλοποιεί το πρόγραμμα με τίτλο "V.I.P. - Volunteering is Possible" που έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+.


Στόχος του προγράμματος είναι να προσεγγίσει νέους/νέες με λιγότερες ευκαιρίες ώστε να υποστηρίξει την συμμετοχή τους σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους/νέες που αντιμετωπίζουν:
- Οικονομικά εμπόδια: νέοι με χαμηλό βιοτικό επίπεδο, χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια άνεργοι.
- Μαθησιακές δυσκολίες: νέοι με μαθησιακές δυσκολίες, άτομα που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο, άτομα με χαμηλή ειδίκευση, νέοι με χαμηλή σχολική απόδοση κλπ.

Read more

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο "Yesterday, Today & Tomorrow" διάρκειας 23 ημερών, που φιλοξενείται από την οργάνωση Solidarités Jeunesses, αναζητά 5 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 30 ετών και έναν/μια αρχηγό ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 23 Αυγούστου 2018 στην πόλη Limeuil της Γαλλίας.

 

Στο πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, θα συμμετέχουν 25 νέοι και νέες από Γαλλία, Λετονία, Ουγγαρία και Ελλάδα!

Read more

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο "Sport Without labels - Combating discrimination through sport" διάρκειας 9 ημερών, που φιλοξενείται από την οργάνωση Concordia, αναζητά 5 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 25 ετών και έναν/μια αρχηγό ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 24 Ιουλίου 2018 στην Γαλλία στην πόλη Souppes-sur-Loing, μία ώρα από το Παρίσι.

 

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 24 νέοι και νέες από την Τσεχία, Ιταλία, Ελλάδα και Γαλλία.

Read more