ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΕ 60 ΧΩΡΕΣ!

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής
σε Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας με την ΕΛΙΞ για το καλοκαίρι του 2012!


Έχεις σκεφθεί ποτέ ότι μπορείς να βρεθείς ξαφνικά με μία μεγάλη παρέα καινούργιων φίλων σε ένα απομονωμένο χωριό στην Ινδία, πάνω στον παγετώνα της Ισλανδίας, σε ένα παραλιακό χωριό στην Τουρκία ή να βοηθήσεις στη διοργάνωση διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων σε οίκο ευγηρίας στη Ρωσία, να συμβάλλεις στη δημιουργική απασχόληση παιδιών σε ορφανοτροφείο στην Κένυα ή στη διατήρηση παραδοσιακών κτισμάτων στη Γαλλία?

Η ΕΛΙΞ, με εμπειρία 25 χρόνων στη διαχείριση εθελοντικών προγραμμάτων και εθελοντών όλων των ηλικιών, αποτελεί έναν από τους βασικούς φορείς αποστολής εθελοντών σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό ενώ κάθε χρόνο φιλοξενεί σε αντίστοιχα προγράμματα στην Ελλάδα πάνω από 250 εθελοντές.

Στόχος των προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί η αξία της εθελοντικής προσφοράς δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εργαστούν ομαδικά, να γνωρίσουν διαφορετικούς τόπους και τρόπους ζωής και μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

«Η συλλογικότητα που καλλιεργείται μέσα από τον εθελοντισμό αποτελεί εφόδιο ζωής ειδικά στη σύγχρονη εποχή. Δεν φτάνει παρά να πάρει μέρος κανείς σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα με την ΕΛΙΞ για να το ανακαλύψει.» αναφέρει η Βασιλική, εθελόντρια στην Ισλανδία.

Τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας (ή αλλιώς workcamps), διαρκούν συνήθως 2 εβδομάδες με βασικό αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά ενώ της περισσότερες φορές δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Το ποσό συμμετοχής είναι 100 ευρώ και καλύπτει τη διαμονή, την πλήρη σίτιση και την 24ωρη υποστήριξη από εκπαιδευμένους ομαδάρχες ενώ παράλληλα ενισχύει την διοργάνωση εθελοντικών προγραμμάτων σε τοπικές κοινωνίες στην Ελλάδα. Τα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον εθελοντή. Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την εθελοντική εργασία, ελεύθερο χρόνο για συζητήσεις και περιηγήσεις, εκδρομές αλλά και συμμετοχή σε τοπικά πολιτισμικά δρώμενα του τόπου φιλοξενίας.

Για προγράμματα στο εξωτερικό επικοινωνήστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για προγράμματα στην Ελλάδα επικοινωνήστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Τα προγράμματα στην Ελλάδα θα ανακοινωθούν μετά την 1ή Μαίου 2012)

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ