ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 25 Απριλίου 2014

Παρουσίαση προγράμματος
Πάρε θέση για την Ευρώπη που σου αρέσει!
Μια εκστρατεία ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009
από τις Μ.Κ.Ο. ΕΛΙΞ και AEGEE

 

Την Τρίτη 29 Απριλίου 2014, στις 11:00, στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Αθήνας (Αμαλίας 8, Σύνταγμα) η ΕΛΙΞ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βραβείου νεότητας Καρλομάγνος 2014.

Το 2009, η Μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, σε συνεργασία με την οργάνωση AEGEE, πραγματοποίησε την εκστρατεία «ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ» με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με το θέμα των ευρωεκλογών στις 7 Ιουνίου 2009.

Η εκστρατεία «ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ» εκπροσώπησε τη χώρα μας για το βραβείο Καρλομάγνος 2010.

Το «ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ» απευθύνθηκε στους νέους και στις νέες της Ελλάδας, οι οποίοι, όπως και αρκετοί άλλοι νέοι Ευρωπαίοι, δε δείχνουν ιδιαίτερα ενεργή στάση απέναντι στα πολιτικά πράγματα.

Η έλλειψη συμμετοχής των νέων στην πολιτική ζωή είναι ζήτημα υψίστης σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Μακριά από τις κλασικές κομματικές αντιπαραθέσεις που πιο πολύ καταδικάζουν παρά δίνουν χώρο στα όνειρα και τα πιστεύω των νέων, το «ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ» προσπάθησε να αναδείξει την αξία της ενεργής συμμετοχής στα κοινά και να κάνει τους νέους της Ελλάδας να προβληματιστούν για τη θέση τους στην αυριανή κοινωνία των πολιτών, ως πολίτες που θέλουν και πρέπει να έχουν δικαίωμα γνώμης, ελέγχου και συναπόφασης.

Βασικοί στόχοι της εκστρατείας «ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ» ήταν οι νέοι:
- Να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση
- Να πάρουν θέση απέναντι σε σημαντικά ζητήματα της Ευρώπης
- Να ανταλλάξουν απόψεις και θα αναπτύξουν νέες ιδέες μαζί
- Να κάνουν συνειδητές επιλογές και να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινά.

Δράσεις και εκδηλώσεις
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος διοργανώθηκαν μια σειρά από μικρής και μεγάλης εμβέλειας δράσεις σε όλη την Ελλάδα, σχεδιασμένες ώστε να αντιμετωπίσουν την πολιτική άγνοια και αδιαφορία της νεολαίας, παρέχοντας στους νέους πληροφορίες και κίνητρα για μια πιο ενεργή στάση απέναντι στα πολιτικά δρώμενα.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

ΈλεναΠαπαλάμπρου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής
Τηλ.: 210 3825506 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

elix-pare-thesi-eu-election-2009

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ