ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τις 29 Οκτωβρίου ως τις 6 Νοεμβρίου η ΕΛΙΞ συμμετέχει στο συνεδριο ”Open Space for Migration” και την ετήσια Γενική Συνέλευση του δικτύου της Alliance of European Voluntary Service Οrganizations.

 

Τα δυο αυτά σημαντικά event πραγματοποιούνται στην Petnica της Σερβίας με την συμμετοχή 44 οργανώσεων-μέλη από 27 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής με 80 εκπροσώπους.

Η συνάντηση οργανώθηκε και φιλοξενείται από την οργάνωση Young Researchers of Serbia της Σέρβιας η οποία γιόρταζε τα 40 χρόνια δράσης.

 

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου οι εκπρόσωποι των οργανώσεων ανέλυσαν πρακτικές και προκλήσεις των διεθνών εθελοντικών οργανώσεων σχετικά με το θέμα των προσφύγων και μεταναστών καθώς επίσης ανέπτυξαν προτάσεις για τα μέλη/οργανώσεις της Γενικής Συνέλευσης που ακολουθεί.


Η ετήσια Γενική Συνέλευση του δικτύου είναι το κυριότερο γεγονός για το δίκτυο της ALLIANCE καθώς τα μέλη έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την πορεία του Πλάνου Δράσεις, να συζητήσουν για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την διαχείριση του δικτύου αλλά και θέματα σχετικά με τον εθελοντισμό και τις αξίες που πρεσβεύουμε.

 

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης έγινε η εκ νέου εκλογή της ΕΛΙΞ στην Διαχειριστική Επιτροπή του Δικτύου (Management Committee) για το 2017.

 

Όλες οι οργανώσεις έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά το 2017 στην Αθήνα όπου η ΕΛΙΞ έχει επιλεγεί να φιλοξενήσει τόσο την ετήσια Γενική Συνέλευση, την μεγαλύτερη συνάντηση των οργανώσεων κατά την διάρκεια της οποίας παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των εργασιών των διάφορων ομάδων και επιτροπών (Working Group & Committees), γίνεται η εκλογή νέων μελών και η ψήφιση προτάσεων και του πλάνου δράσης για το επερχόμενο έτος.

Αλλά και την διετή συνάντηση του προσωπικού των οργανώσεων με στόχο να αξιολογήσουν την συνεργασία τους, να αναλύσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθώς επίσης και να μοιραστούν καλές πρακτικές.

 

Η ΕΛΙΞ είναι ενεργό μέλος του Δικτύου από το 1991.

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ