ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, η Επιτροπή Εκπαίδευσης και Μάθησης του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων – ACCMR (στην οποία η ΕΛΙΞ συμμετέχει ενεργά ως συν επικεφαλής της Επιτροπής) διοργάνωσε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου διαδικτυακή εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση ουκρανόφωνων γονέων σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους στο σχολείο. Ακολούθησε και μία δεύτερη αντίστοιχη εκδήλωση στις 14 Ιουνίου στην Κυψέλη στον φιλόξενο χώρο της οργάνωσης We Need Books για αγγλόφωνους και γαλλόφωνους γονείς.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων απαντήθηκαν ερωτήματα όπως:

  • Σε ποιο σχολείο να γράψω το παιδί μου και πότε;
  • Τι δικαιολογητικά χρειάζονται;
  • Ποιες οι διαδικασίες παιδιατρικού ελέγχου;
  • Tι υποστήριξη έχουμε – εγώ και το παιδί μου;

Στις εκδηλώσεις οι γονείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ενημερωθούν από τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων Αττικής (Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής). Για την υλοποίηση της εκδήλωσης, το ACCMR συνεργάστηκε με εξειδικευμένο προσωπικό από το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, την Άρσις, τους Γιατρούς του Κόσμου, την ΕΛΙΞ, τη ΜΕΤΑδραση, το Danish Refugee Council και το SolidarityNow.

2023 poster info day schooling UKR 2023 poster info day schooling EN
2023 poster info day schooling FR 2023 poster info day schooling GR

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ