ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

Συνέργειες και Δικτύωση

Η ΕΛΙΞ πιστεύει στις συνέργιες και τη συνεργασία και για αυτό ενώνει τις δυνάμεις της με άλλες οργανώσεις και φορείς για να πολλαπλασιάσει τα αποτελέσματα των δράσεων της και να αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την Κοινωνία των Πολιτων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σε όλη τη διάρκεια του 30χρονου βίου της, η ΕΛΙΞ εχει συνεργαστεί με δεκάδες ελληνικές και ξένες οργανώσεις, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις εξειδικευμένες ικανότητες του κάθε φορέα.

Δείτε παρακάτω με χρονολογική σειρά τις συνέργιες της ΕΛΙΞ με άλλες οργανώσεις:

Μόλις ένα μήνα πριν (Ιούνιος 2021), η Σχεδία επικοινώνησε με την ΕΛΙΞ με μία εξαιρετική πρόταση συνεργασίας «...πρόσφυγες που μιλούν αγγλικά να πωλούν την αγγλική σχεδία μας και να έχουν ένα έσοδο..» και ένα μήνα μετά, η ΕΛΙΞ είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί μαζί σας ότι ήδη τρεις ενήλικες πρόσφυγες/ωφελούμενοι των προγραμμάτων μη τυπικής εκπαίδευσης της ΕΛΙΞ θα συμμετέχουν σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια της Σχεδίας να κυκλοφορήσει και την αγγλική έκδοση του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου, αυτή τη φορά με πωλητές που θα μιλούν αγγλικά!

Η ΕΛΙΞ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο σεμινάριο ανταλλαγής ειδικού προσωπικού με θέμα «Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ – Κουλτούρα μνήμης στην Ελλάδα και τη Γερμανία», που διοργανώνει το Διαπολιτισμικό Δίκτυο Νεολαίας της Ένωσης Γερμανών Προσκόπων (BDP) ‘’Άγριο Ρόδο’’ 

Για τους συμμετέχοντες θα υπάρξει μετάφραση προς τα Ελληνικά και τα Γερμανικά.

Από τις 29 ως τις 31 Οκτωβρίου η ΕΛΙΞ συμμετείχε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του δικτύου Alliance of European Voluntary Service Οrganizations. Φέτος, λόγω την ειδικών συνθηκών της πανδημίας η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε online με την συμμετοχή 50 οργανώσεων-μέλη από την Ευρώπη, την Ασία και τη Αμερική με περισσότερους από 70 εκπροσώπους.

Στο Tampere της Φινλανδίας βρεθηκε αντιπροσωπεία της ΕΛΙΞ οπου και πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο συμβούλων νεολαίας (youth workers), από τις 14 έως τις 16 Ιανουαρίου 2020, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.700 συμβούλων.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το εθνικό συμβούλιο νεολαίας της Φινλανδίας, Allianssi, και προσέφερε ενδιαφέρουσες ομιλίες, εργαστήρια, συζητήσεις σε ομάδες και άλλα είδη εκδηλώσεων για όλους τους επαγγελματίες και τους εθελοντές που εργάζονται στον τομέα της νεολαίας.

Στο Amiens της Γαλλίας, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2020, πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως 24 Νοεμβρίου 2019 η συνάντηση “Council of Members” της ευρωπαϊκής πλατφόρμας νεολαίας European Youth Forum, που αποτελείται από περισσότερες από 104 οργανώσεις - ευρωπαϊκές οργανώσεις νεολαίας και εθνικά συμβούλια νεολαίας.

Η ΕΛΙΞ ως μέλος του διεθνούς δικτύου ALLIANCE of European Voluntary Service Organisations, συμμετείχε από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2019, στη διεθνή συνάντηση που φιλοξενήθηκε από την οργάνωση EGYESEK, στενό εταίρο της ΕΛΙΞ, με στόχο την προώθηση και ενίσχυση του έργου των μελών του δικτύου της ALLIANCE.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των επιστημών είχαν παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες που παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση για την Ένταξη» που υλοποιεί η ΕΛΙΞ με την υποστήριξη της UNICEF, του ΔΟΜ και της DG HOME.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά του εκπαιδευτικού μας κέντρου στον Άγιο Παντελεήμονα, συμμετείχαν στο πρόγραμμα Ενωμένη Επιστήμη – Science United project.

Ένα νέο εργαλείο, το «Φτου και Βγαίνω» αναπτύχθηκε από την UNICEF Europe & Central Asia, την ΕΛΙΞ- Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας και την Solidarity Now.

Η εργαλειοθήκη «Φτου και βγαίνω!» αναπτύχθηκε ως μια γέφυρα-σύνδεση ανάμεσα σε ένα πρόγραμμα γλωσσικής διδασκαλίας και σε δραστηριότητες βιωματικής μάθησης, που σχεδιάστηκαν για να υποστηρίξουν τους εκπαιδευτικούς ώστε:

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ