ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

Συνέργειες και Δικτύωση

Η ΕΛΙΞ πιστεύει στις συνέργιες και τη συνεργασία και για αυτό ενώνει τις δυνάμεις της με άλλες οργανώσεις και φορείς για να πολλαπλασιάσει τα αποτελέσματα των δράσεων της και να αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την Κοινωνία των Πολιτων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σε όλη τη διάρκεια του 30χρονου βίου της, η ΕΛΙΞ εχει συνεργαστεί με δεκάδες ελληνικές και ξένες οργανώσεις, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις εξειδικευμένες ικανότητες του κάθε φορέα.

Δείτε παρακάτω με χρονολογική σειρά τις συνέργιες της ΕΛΙΞ με άλλες οργανώσεις:

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των συνεργασιών της Οργάνωσης μας, ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά την σύμπραξη με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης "Διάπλους". Ο Συνεταιρισμός αυτός ιδρύθηκε μετά από πρωτοβουλία μίας ομάδας επαγγελματιών υγείας, ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, φίλων αλλά και νομικών προσώπων. 

Ανακοινώνουμε με χαρά την έναρξη της συνεργασίας της ΕΛΙΞ με την Goodfairy
Μέσω της ασφαλιστικής κοινωνικής επιχείρησης Goodfairy μπορείτε και εσείς να κάνετε την ξεχωριστή δωρεά σας προς την ΕΛΙΞ.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 και μέσα από μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία, οι εργαζόμενοι εθελοντές της Kyndryl Hellas S.M.S.A., με τη συμβολή της ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, συνέβαλαν στον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Δάσους Υμηττού, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στον Καρέα του Δήμου Βύρωνα. Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι εθελοντές ενημερώθηκαν για τη ρύπανση, τη φροντίδα και αισθητική του δασικού τοπίου, ενώ επίσης συζήτησαν και για τους τρόπους με τους οποίες οι συνήθειες μας επηρεάζουν το φυσικό περιβάλλον.

Η δράση αποτέλεσε μέρος του σχεδίου "Zero Plastic", το οποίο αποτελεί μία «Πράσινη Συμμαχία» μεταξύ του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), των Δήμων, των Εθελοντικών Ομάδων και όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 διοργανώθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, ύστερα από πρωτοβουλία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων. Η συζήτηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Refugee Week Greece 2023, ενός ετήσιου festival το οποίο δεσμεύεται για την προώθηση της ισότητας και διαφορετικότητας, παρέχοντας ταυτόχρονα το πλαίσιο σε καλλιτέχνες της διασποράς ώστε να αναπτύξουν το ταλέντο και τις κλίσεις τους.

Μέσω της online πλατφόρμας, οι συμμετέχοντες μίλησαν για προσαρμοσμένες λύσεις που αντιμετωπίζουν τις συγκεκριμένες ανάγκες των ασυνόδευτων ανηλίκων, εστιάζοντας σε θέματα όπως η επαγγελματική κατάρτιση και οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Ειδική Γραμματείας, ώστε να βοηθήσει αυτά τα νεαρά άτομα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, ως προς την επαγγελματική επιτυχία αλλά και τη γενικότερη κοινωνική ένταξη.

Ένα σπουδαίο και ιδαίτερο festival πρόκειται να λάβει χώρα, από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου 2023, στους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. To Thessaloniki Youth Festival, μία πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης για την οποία είναι ευχή όλων να γίνει θεσμός, είναι έτοιμο να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή για την πόλη, με ποικίλες δράσεις και δρώμενα όπως συναυλίες, δημόσιες συζητήσεις, εκθέσεις και δικτύωση νεανικών οργανώσεων! Η ΕΛΙΞ συμμετέχει με ιδιαίτερη τιμή σε αυτή την πρωτοβουλία, ανυπομονώντας να έρθει σε επαφή με το νέο κόσμο για τη διάδοση του ευγενούς αφηγήματος του εθελοντισμού.

Η Μυρτώ και η Ναταλία είναι μαθήτριες του Pierce - American College of Greece, στην Αγία Παρασκευή. Σε μία ιδιαίτερα αξιέπαινη προσπάθεια, εμπνεύστηκαν και υλοποιούν με την ομάδα τους το Hand in Hand Project, με το οποίο προσφέρουν πολύ χρήσιμες υπηρεσίες σε νηπιαγωγεία και σχολεία της Κένυας, τα οποία έχουν συγκεκριμένες ανάγκες και τις οποίες καλύπτει το Project. Στην πολύ όμορφη αυτή δράση εμπλέκεται με χαρά και η ΕΛΙΞ. Υποδεχτήκαμε πρόσφατα τα δύο κορίτσια, τα οποία μας διηγήθηκαν την πορεία του Hand in Hand Project. Ο λόγος σε αυτές!

Με αφορμή την ημέρα επιμόρφωσης που έγινε σε εκπαιδευτικούς της ΕΛΙΞ από την Science United Project, που πραγματοποιήθηκε πάνω στη διδακτική αξιοποίηση πειραμάτων με τη χρήση Science Kits, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την σημασία του πειράματος και της έρευνας, στην ανάπτυξη και ενίσχυση του επιστημονικού γραμματισμού των παιδιών.

Η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών είναι βασικό μέλημα για την ομάδα της ΕΛΙΞ. Στo τέλος Οκτωβρίου η ΕΛΙΞ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον οργανισμό KidsRights με σκοπό την υλοποίηση ενός τρίμηνου προγράμματος εκπαίδευσης νέων ηλικίας 12-25 ετών από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την έννοια του δικαιώματος, να γνωρίσουν και να αναγνωρίσουν δικαιώματά τους που παραβιάζονται ή περιορίζονται, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν οι ίδιοι με την καθοδήγηση ενός μέντορα μία ή περισσότερες δράσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων αυτών.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ