ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγραψαν για την ΕΛΙΞ

Άρθρα, σε γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την ΕΛΙΞ και το έργο της.

Άρθρο σχετικά με τις εκπαιδευτικές δράσεις της ΕΛΙΞ σε συνεργασία με την Refugee Trauma Initiative στο Baytna Hub, στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα για παιδιά ηλικίας 3 έως 5 χρονών.

Ευχαριστούμε την Νικολία Αποστόλου επιμελήθηκε την παρουσία αυτή και μίλησε με την συντονίστρια της ΕΛΙΞ στο Baytna Hub Μαριάννα Λιάκου.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΕΛΙΞ στην Πατησίων επισκέφθηκε η δημοσιογράφος Νικολία Αποστόλου, η οποία και συνομίλησε με τα στελέχη του προγράμματος «Εκπαίδευση για την Ένταξη» που υλοποιούμε με την υποστήριξη της UNICEF, του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης και της DG HOME.

Η δημοσιογράφος συνομίλησε και με τα παιδιά τα οποία μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετοπίζουν στην Ελλάδα αλλά κυρίως για τα όνειρά τους.

Τα εκπαιδευτικά κέντρα της ΕΛΙΞ στην οδό Πατησίων, αλλά και στην ανοικτή δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα επισκέφθηκε η δημοσιογράφος Νικολία Αποστόλου, η οποία και αποτύπωσε την εμπειρία της σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ευρωπαϊκή ηλεκτρονική έκδοση της USA Today.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ένθετο «Enjoy» της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Δημοκρατία» έδωσε η πρόεδρος του ΔΣ και ιδρύτρια της ΕΛΙΞ, κα Ελένη Γαζή.

Άρθρο της σημερινής (14/8/16) Le Monde για το πρόγραμμα της ΕΛΙΞ "πάμε Σχολείο!".

Ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης των παιδιών από τον καταυλισμός προσφύγων του Ελαιώνα στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης με την υποστήριξη του Finn Church Aid.

Το παρακάτω άρθρο αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης για Ατόμων με Αναπηρία και σχετικών δράσεων. Η δράση αναφοράς ήταν το πρόγραμμα "Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας" το 2015 το οποίο υλοποιούσε η ΕΛΙΞ στα ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Ελευσίνας με την υποστήριξη των ΕΛΠΕ (link αρχικής ανάρτησης).

Πώς μπορείς να επισκεφτείς μακρινές χώρες σε ασφαλές πλαίσιο, με λίγα έξοδα και παράλληλα να συμβάλλεις στην προστασία του περιβάλλοντος; Η ΈΛΙΞ έχει την απάντηση.

Τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας ήταν διαδεδομένα στο εξωτερικό πολλά χρόνια πριν αρχίσουμε να τα μαθαίνουμε στην Ελλάδα. Η Ελένη Γαζή, σημερινή πρόεδρος του Δ.Σ. της ΈΛΙΞ, συμμετέχοντας σε ένα από αυτά στην Ισπανία, σκέφτηκε πως έπρεπε να δοθεί σε περισσότερους ανθρώπους η δυνατότητα απόκτησης μιας τέτοιας εμπειρίας. Έτσι, το 1987 δημιουργήθηκε η ΈΛΙΞ.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ