ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ανταλλαγές νέων, Σεμινάρια, Μη τυπική Μάθηση

Η ΕΛΙΞ στο πλαίσιο των δράσεών της με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και την εξέλιξη του ατόμου ως πολίτη του κόσμου μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά, συντονίζει ή συμμετέχει ως εταίρος σε πληθώρα ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Η ΕΛΙΞ από το 1987 έχει υλοποιήσει πλήθος τέτοιων δράσεων εξασφαλίζοντας στους φίλους της, που συμμετέχουν, υψηλή ποιότητα και πολλές δυνατότητες για την περαιτέρω αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών.

Έτσι κάθε χρόνο περισσότεροι από 180 νέοι και νέες, μέλη και συνεργάτες της ΕΛΙΞ επιλέγουν να συμμετάσχουν σε αυτά, αποκτώντας μια μοναδική εμπειρία είτε μέσα από τις ανταλλαγές νέων ή τα προγράμματα εκπαίδευσης που υλοποιούνται σε συνεργασία με οργανώσεις από όλη την Ευρώπη.

Η ΕΛΙΞ έχει συντονίσει ή έχει αποτελέσει εταίρος σε προγράμματα όπως: Προγράμματα Erasmus+, Youth in Action – Νέα Γενιά σε Δράση, Equal, Leonardo Da Vinci, Amicus, European Youth Foundation, Κοινωφελή Εργασία, και άλλα.

Η ΕΛΙΞ σε συνεργασία με το Goethe-Institut e.V. και μια σειρά εταίρων ξεκίνησε το έργο "Η γλώσσα σου μετράει! Όλες οι γλώσσες έχουν σημασία σε μια πολύγλωσση κοινωνία, ξεκινώντας από το σχολείο" που είναι αφιερωμένο στην υποστήριξη της ένταξης και της εκπαιδευτικής επιτυχίας πολύγλωσσων μαθητών με υπόβαθρο που περιλαμβάνει γλώσσες κληρονομιάς.

Ο όρος "γλώσσα κληρονομιάς" (ή γλώσσα σπιτιού) αναφέρεται σε γλώσσες που μιλιούνται στο σπίτι και αντικατοπτρίζουν την ατομική ιστορία, τις παραδόσεις και την πολιτιστική ταυτότητα των ομιλητ(ρι)ών. Αφορά σε μαθήτ(ρι)ές με προσφυγικό ή μεταναστευτικό υπόβαθρο, ομιλήτ(ρι)ές γλωσσών κληρονομιάς, δεύτερης ή τρίτης γενιάς ομιλήτ(ρι)ές και όλους/ες τους/τις μαθητ(ρι)ές με ποικίλο υπόβαθρο γλωσσών κληρονομιάς.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ