ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Απολογισμοί Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης

Στην σελίδα αυτή η ΕΛΙΞ παρουσιάζει τους απολογισμούς προγραμμάτων τα οποία συντόνισε ή στα οποία συμμετείχε, καθώς και εντυπώσεις από τους εθελοντές και τις εθελόντριες που έλαβαν μέρος.

H ΕΛΙΞ, από τις 11 έως τις 16 Ιουνίου, φιλοξένησε την κατάρτιση για την ανάπτυξη ικανοτήτων για τοπικά και περιφερειακά προγράμματα στο πλαίσιο του προγράμματος “Building Bridges Youth Work for Peace and Dialogue”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Μεντάν της Ινδονησίας βρέθηκε η Διευθύντρια της ΕΛΙΞ Judith Wunderlich-Antoniou, για να συμμετάσχει στο “ToolKit Development Workshop” του προγράμματος "Building Bridges".

Τον καλοκαίρι που πέρασε είχα, μέσω της ΕΛΙΞ, την ευκαιρία να συμμετέχω στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Youthification of Group Facilitation 2018 που έλαβε χώρα στο χωριό Leysin στις Ελβετικές Άλπεις από 20 έως τις 29 Αυγούστου.

Tο Πρόγραμμα στο συμμετείχα ήταν Ανταλλαγή Νέων με τίτλο "Young Activists for Peace and a World We Want" Erasmus+, από τις 8 έως τις 19 Ιουλίου 2018 στην πόλη του Sievershausen στη Γερμανία, κοντά στο Αννόβερο.

Το training course στο οποίο έλαβα μέρος, συντονίστηκε από κοινού από την ΕΛΙΞ και την ιταλική Yap και έλαβε χώρα στην Ιταλία στο χωριό Poggio Mirteto, λίγο έξω από τη Ρώμη, ονομαζόταν Let it grow - Young activists for freedom, tolerance and respect of human rights και διεξαχθηκε απο τις 18/07-26/07 2018.

Το “Let the youth play the lead” ήταν το πρώτο πρόγραμμα Erasmus+ που συμμετείχα και το πρώτο ταξίδι που έκανα μόνη μου στο εξωτερικό με την ΕΛΙΞ!

Μόλις έφτασα στο Montendre με το τραίνο, την πόλη που θα γινόταν το πρόγραμμα, βρέθηκα τυχαία με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και θα μπορούσα να πω πως από την αρχή το κλίμα ήταν απόλυτα ομαδικό.

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017: Ξεκινώντας από το Αγρίνιο φτάνω στο Ελ. Βενιζέλος.

Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με την ΕΛΙΞ σε ένα πρόγραμμα, και φυσικά, το άγχος, η αγωνία καθώς βέβαια κι ενθουσιασμός κυριαρχούν.

Σα βγεις στον πηγαιμό για το Mannebach...

Κονδυλία
Όλα ξεκίνησαν με το επιβεβαιωτικό email που μας έστειλε η ΕΛΙΞ. Η ελληνική ομάδα είχε σχηματιστεί και μετρούσαμε αντίστροφα το χρόνο μέχρι το ταξίδι μας για τη Βόννη (ή ίσως την Κολωνία, ακόμα τις μπερδεύουμε).

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ