ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Απολογισμοί Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης

Στην σελίδα αυτή η ΕΛΙΞ παρουσιάζει τους απολογισμούς προγραμμάτων τα οποία συντόνισε ή στα οποία συμμετείχε, καθώς και εντυπώσεις από τους εθελοντές και τις εθελόντριες που έλαβαν μέρος.

Μία άλλη ματιά στην Ευρώπη, μέσα από τη μελέτη της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας. Η καθιέρωση της, εδώ και χρόνια, προσβλέπει στην ενίσχυση και προώθηση της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας, στην μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της κοινοτικής ολοκλήρωσης. Θεμελιώδη δικαιώματα όπως η ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπινου δυναμικού, εμπορευμάτων και υπηρεσιών, η προστασία της δημόσιας υγείας, η ισότητα όσον αφορά τις ευκαιρίες και τη μεταχείριση.

Ο εθελοντισμός ήταν πάντα κάτι που ήθελα να κάνω μέρος της ζωής μου.

Φέτος το καλοκαίρι μου δόθηκε η ευκαιρία να λάβω μέρος στο πρόγραμμα «Let’s become green European citizens», το οποίο θα λάμβανε χώρα σε ένα μικρό γραφικό χωριό της Γαλλίας, το Montendre.

Ο Κωνσταντίνος και ο Ορέστης συμμετείχαν με την ΕΛΙΞ στην ανταλλαγή νέων με τίτλο “Creating another World” στην πόλη Nîmes της Γαλλίας με την υποστήριξη του Erasmus+.

Home away from Home – empowering local NGOs to take an active role in the migrants’ integration process.

Το περασμένο Οκτώβριο συμμετείχα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Home away from Home», το οποίο διεξήχθη στην πόλη του Αβέιρο, η οποία στο βορειοδυτικό τμήμα της Πορτογαλίας, με απόσταση μόλις μίας ώρας από τη πόλη του Πόρτο.

Ξημερώματα της 5ης Αυγούστου, συναντηθήκαμε όλες μαζί στο αεροδρόμιο, τα μέλη της ελληνικής ομάδας της ΕΛΙΞ για την Ανταλλαγή Νέων “Melting Potes: Imm-agination” στο Vaunieres, ένα μικρό χωριό στις Άλπεις της Νότιας Γαλλίας.

Το ταξίδι μας έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να μοιραστούμε τις σκέψεις, τον ενθουσιασμό αλλά και το άγχος μας για το τι θα συναντήσουμε. Δεν μπορούσαμε να ξέρουμε τότε πόσο υπέροχα θα κυλήσουν οι επόμενες τρεις εβδομάδες του καλοκαιριού!

Το Fai είναι μια μικρή κοινότητα κάπου κρυμμένο μέσα στα βουνά των γαλλικών Άλπεων και χαμένο μέσα σε ένα ατελείωτο φυσικό τοπίο.

Η αλήθεια είναι πως όταν με δέχτηκαν στο πρόγραμμα προσπαθούσα να το εντοπίζω στο Google maps, μα μάταια καθώς ο δρόμος σταματούσε ένα χιλιόμετρο έξω από το πιο κοντινό χωρίο που δεν μετρά πάνω από 100 κατοίκους επομένως δεν ήξερα τι ακριβώς θα συναντήσω.

Youth Workers Training Programme “Refugees Light”

Τον Νοέμβριο του 2019 είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω μέσω της Έλιξ σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το πρόγραμμα με τίτλο “Refugees Light”, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Le Mans στη Γαλλία από τις 10 έως τις 17 Νοεμβρίου 2019 και ήταν ομολογουμένως εμπειρία ζωής.

H ΕΛΙΞ υλοποίησε με επιτυχία το πρόγραμμα “YOUth Exchanges for Diversity - #YEs4Diversity” για το 2018-2019, με την οικονομική υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο Ανταλλαγές Νέων και προπαρασκευαστικές συναντήσεις (APVs) με τη συμμετοχή 53 νέων από την Ελλάδα, τη Σλοβακία, την Εσθονία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ