ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Προτάσεις Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης

Στην σελίδα αυτή η ΕΛΙΞ παρουσιάζει τις προτάσεις της για προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία συντονίζει ή συμμετέχει ως εταίρος στο πλαίσιο του Erasmus+, καθώς και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο "Canvas of Solidarity", που διοργανώνεται από την οργάνωση Egyesek της Ουγγαρίας, αναζητά 3 συμμετέχοντες ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το σεμινάριο, με σκοπό την κατάρτιση των νέων, αλλά και των εργαζομένων/εθελοντών/ομαδαρχών οργανώσεων που υλοποιούν ή θέλουν να πραγματοποιούν προγράμματα εθελοντικής εργασίας, θα λάβει χώρα από τις 20 έως τις 28 Ιανουαρίου 2020 στο χωριό Hollókő της Ουγγαρίας.

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος “Refugees Light”, που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+.

Η ΕΛΙΞ είναι εταίρος του προγράμματος που συντονίζεται από την γαλλική οργάνωση Concordia και περιλαμβάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά δραστηριοτήτων με στόχο την προώθηση της κατανόησης και τη συνειδητοποίησης της νεολαίας και των πληθυσμών στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των προσφύγων, με την μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν οι νέοι σε μια ανταλλαγή νέων στη Γαλλία τον Νοέμβριο και στην Παλαιστίνη τον Μάρτιο 2020.

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο “Human rights for young refugees in Europe - New home – new opportunities”, που διοργανώνεται από την οργάνωση Worldwide Friends Iceland της Ισλανδίας, αναζητά 2 συμμετέχοντες ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 10 Οκτωβρίου 2019 στην πόλη Fjardabyggd της ανατολικής Ισλανδίας. Στο πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, θα συμμετέχουν νέοι από την Ελλάδα, Φινλανδία, Νορβηγία, Αρμενία, Ιταλία, Ισπανία και Βέλγιο.

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο “CLEAN PHOTOS”, που φιλοξενείται από την οργάνωση “De Amicitia”, αναζητά 4 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 30 ετών και έναν/μια αρχηγό ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 (ημέρα άφιξης) έως τις 27 Οκτωβρίου (ημέρα αναχώρησης) 2019 στην παραθαλάσσια πόλη Calpe της Ισπανίας.

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο "MOUNTAIN WONDERS III FROM PRODUCT TRANSFORMATION TO SOCIAL TRANSFORMATION", που φιλοξενείται από τις οργανώσεις Solidarités Jeunesses και Les Villages des Jeunes, αναζητά 4 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 30 ετών και έναν/μια αρχηγό ηλικίας 18+ .

Tο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Οκτωβρίου (ημέρα άφιξης) έως τις 10 Νοεμβρίου (ημέρα αναχώρησης) 2019 στο κέντρο “Faï”, μια φάρμα στην καρδιά των γαλλικών Άλπεων, σε μια πανέμορφη περιοχή 3 χλμ. από το χωριό Saix και 30 χλμ. από την πόλη Gap της Γαλλίας.

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο "Home Away from Home - empowering local NGOs to take an active role in migrants’ integration process", που διοργανώνεται από την οργάνωση Agoraveiro της Πορτογαλίας, αναζητά 4 συμμετέχοντες ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στο θέμα της μετανάστευσης και της τρέχουσας κατάστασης στην Ευρώπη όσον αφορά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ενώ παράλληλα θα μοιραστεί εργαλεία για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο "AGENTS OF CHANGE", που διοργανώνεται από την οργάνωση INEX-SDA της Τσεχίας, αναζητά 2 συμμετέχοντες ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το σεμινάριο, με σκοπό την κατάρτιση των νέων που θέλουν να είναι ομαδάρχες σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας (workcamps) ή σε άλλα προγράμματα, θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019 στο χωριό Hollókő της Ουγγαρίας. Στο πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, θα συμμετέχουν νέοι από εννέα χώρες.

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο "Melting Potes: Imm-agination" διάρκειας 10 ημερών, που φιλοξενείται από την οργάνωση Solidarites Jeunesses, αναζητά 4 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 30 ετών και έναν/μια αρχηγό ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 26 Αυγούστου 2019 στη Νοτιοανατολική Γαλλία, στο Vaunières.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ