ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των συνεργασιών της Οργάνωσης μας, ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά την σύμπραξη με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης "Διάπλους". Ο Συνεταιρισμός αυτός ιδρύθηκε μετά από πρωτοβουλία μίας ομάδας επαγγελματιών υγείας, ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, φίλων αλλά και νομικών προσώπων. 

Παρά την αντικειμενική δυσκολία της απασχόλησης κατά κύριο λόγο ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, η υπομονή και επιμονή του Συνεταιρισμού οδήγησαν στο ξεκίνημα ενός συνεργείου κηποτεχνίας, στην καλλιέργεια κηπευτικών, στο άνοιγμα ενός καταστήματος παραδοσιακών προϊόντων. Τώρα πλέον ο «Διάπλους» διατηρεί συνεργείο αποψιλώσεων υπαίθριων εκτάσεων, συνεργείο καθαριότητας γραφείων, διαχειρίζεται εδώ και δέκα χρόνια τον ελαιώνα του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί» και παράγει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με την επωνυμία «Ελαία Ψυχής», το οποίο έχει βραβευτεί διεθνώς. Τέλος διατηρεί μελίσσια και συνεργάζεται με μελισσοκόμους της Άνδρου, παράγοντας το «μέλι διάπλους».

Το όραμά του συνεταιρισμού είναι μια διαφορετική πρόταση επιχειρηματικότητας. Αποστολή του Κοι.Σ.Π.Ε. Διάπλους είναι η ανάληψη βιώσιμων, κοινωνικά αλληλέγγυων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με γνώμονα την ανάπτυξη, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κοινωνικο-οικονομικής επανένταξης των συνανθρώπων μας με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, σε ένα εργασιακό περιβάλλον που προάγει την ψυχική υγεία.

Επίκεντρό είναι ο άνθρωπος, η συνεργασία και η συμμετοχή.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΛΙΞ με τον Κοι.Σ.Π.Ε. "Διάπλους", εφαρμόζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Σε Στηρίζω -Με Στηρίζεις" το οποίο και αφορά στην εκπαίδευση και κατάρτιση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Τα άτομα αυτά δεν έχουν κάποια επαγγελματική εμπειρία στην καθαριότητα, ωστόσο έχουν μεγάλη θέληση να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Οι εκπαιδευόμενοι καταρτίζονται τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, στον τομέα της επαγγελματικής καθαριότητας, η δε εκπαίδευση τους πραγματοποιείται σε χώρους φορέων με κοινωνικό πρόσημο. Μία εκπαίδευση που γίνεται μέσω της δικτύωσης, της συνεργασίας και της αλληλοστήριξης!

Οι υπηρεσίες καθαριότητας γραφείων και χώρων παρέχονται πάντοτε με υπευθυνότητα και σεβασμό στους εργαζόμενους των εξυπηρετούμενων, εν προκειμένω της ΕΛΙΞ. Η διαρκής επικοινωνία και συνεργασία οδηγεί στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα "Σε Στηρίζω -Με Στηρίζεις" υλοποιείται με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ