ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πιλοτικό Πρόγραμμα «Πράσινη Δράση, Καθαρά Δάση»
ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ   25 26 27 ΑΠΡΙΛΙΟY 2010

To Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει ως προτεραιότητα την ενθάρρυνση και υποστήριξη ενεργειών που αποσκοπούν στη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο, εκπονούμε το πολυθεματικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό στο περιβάλλον, με στόχο να προσφέρουμε την ευκαιρία στους πολίτες να συμβάλλουν ενεργά σε δράσεις προσφοράς και εθελοντικής υπηρεσίας στον τόπο τους.

Το εν λόγω πρόγραμμα για τον εθελοντισμό στο περιβάλλον εγκαινιάζεται με την ενότητα «Πράσινη Δράση, Καθαρά Δάση» σε πιλοτική εφαρμογή, στο δάσος του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα τον προσεχή Απρίλιο και στα δάση της Σκοπέλου τον Μάιο. Το πρόγραμμα αφορά στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσης για τη φροντίδα και τον καθαρισμό του Δάσους, με τη συμμετοχή οργανωμένων ομάδων εθελοντών και μεμονωμένων πολιτών.

Τον συντονισμό των δράσεων που θα πραγματοποιήσουν ομάδες πολιτών-εθελοντών για τον καθαρισμό του δάσους του Εθνικού Πάρκου Σχινιά, έχει αναλάβει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ, Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας. Η κινητοποίηση και εμψύχωση οργανωμένων ομάδων εθελοντών, με σκοπό την υλοποίηση δράσεων προσφοράς και προστασίας, είναι από το 1987 ο βασικός στόχος της οργάνωσης ΕΛΙΞ.

Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση επικοινωνήστε με την πρόεδρο της ΕΛΙΞ, κα Ελένη Γαζή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 210 3825506.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ