ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Για έβδομη χρονιά φέτος, η ΕΛΙΞ αξιοποιεί την εμπειρία της σε δράσεις εθελοντικής προσφοράς, διευρύνοντας το πρόγραμμα "Διακοπές στο Σχολείο", με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία. 

Με την υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και τη συνεργασία των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων, 480 παιδιά θα κάνουν «Διακοπές στο Σχολείο» τους δωρεάν, τον Ιούλιο 2018.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα από βιωματικές διαδικασίες και εργαστήρια.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενεργοποιήσουν την φαντασία τους και την ομαδικότητα τους, με την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών, με τη συμβολή 8 ομάδων εθελοντών της ΕΛΙΞ από πολλές χώρες και των ομαδαρχών τους. Με πολύ κέφι και φαντασία, θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά στον οικείο χώρο του σχολείου, προσφέροντας τους μια διαπολιτισμική εμπειρία που καταργεί τις διαφορές ανάμεσα στους λαούς, γνωρίζοντας άλλες γλώσσες και πολιτισμούς μέσω των ξένων εθελοντών.

Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Διακοπές στο Σχολείο» θα περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους με διάφορες δραστηριότητες, όπως: Ομαδικά παιχνίδια, Κατασκευές - Χειροτεχνίες, Αθλητισμό, Θεατρικό παιχνίδι, Εικαστικά, Χορό και Μουσική, Περιβαλλοντική και Διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ως κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, εστιάζει με ευαισθησία και ευθύνη στους πολίτες και τις ανάγκες τους, τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Με σκοπό την αναζήτηση εναλλακτικών μορφών μάθησης και ψυχαγωγίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που τα σχολεία είναι κλειστά, θα δοθεί η ευκαιρία σε ικανό αριθμό μαθητών, αντί της συμμετοχής τους στα παραδοσιακά κατασκηνωτικά προγράμματα, να δουν το χώρο του σχολείου με διαφορετική ματιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, στο www.elix.org.gr και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

elix since 1987    ΕΛΠΕ Α.Ε. 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ