ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανήλικη Μ. συναντήθηκε με τους ανθρώπους της ΕΛΙΞ το 2019 όταν εξουθενωμένη έφτασε από την Μόρια στην Αθήνα και αναζητούσε βοήθεια.

Εδώ και μερικούς μήνες κατοικεί πλέον στην Ελβετία, δεν ξέχασε όμως την ΕΛΙΞ και όσα πέρασε εδώ, ούτε πόσο βοήθησαν τα στελέχη μας στην ενσωμάτωσή της και την προστασία της όταν έφτασε από τη Μόρια κουρασμένη, χωρίς ελπίδα, χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση και με μοναδικό της εφόδιο, την αστείρευτη θέληση για μάθηση και ενσωμάτωση.

Πλέον, αφού πέρασε πολλές δυσκολίες και κακουχίες στην Αθήνα, ζει στην Ελβετία, πηγαίνει σχολείο εκεί και προσπαθεί να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, έχοντας αφήσει πίσω της όλα τα άσχημα που βίωσε στο ταξίδι της για ένα καλύτερο μέλλον.

Πριν λίγες μέρες λάβαμε ένα σημαντικό δώρο από την Μ., μας έστειλε την τελευταία της ζωγραφιά η οποία αποτυπώνει την αλληλεγγύη και τα χέρια που βοηθούν σχηματίζοντας ένα χέρι ενιαίο γεμάτο προσφορά, ανιδιοτέλεια και ένα σώμα. Το σώμα της αλληλεγγύης.

Εμείς της ευχόμαστε να έχει πάντα την ίδια θέληση, το ίδιο πείσμα και να μπορεί πάντα να κάνει ένα βήμα μπροστά. Η ΕΛΙΞ ήταν και θα είναι εδώ να υπερασπίζεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και να προασπίζει όσους δεν έχουν φωνή.

elix student M creation Jan 2022

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ