ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Η ΕΛΙΞ, συνεχίζοντας την εικοσιπεντάχρονη δράση της με στόχο τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, συνεργάζεται φέτος για πρώτη φορά με το Δήμο Μεγαλόπολης και υλοποιεί προγράμματα εθελοντικής εργασίας με στόχο την συντήρηση και αποκατάσταση του Θεάτρου Μεγαλόπολης καθώς και του Αρχαιολογικού Χώρου.

Παράλληλα, η ΕΛΙΞ εγκαινιάζει τη συνεργασία της και με το Σωματείο «Διάζωμα», το οποίο στο πλαίσιο της σημαντικής πρωτοβουλίας του για την αναβίωση των Αρχαίων Θεάτρων της Ελλάδας και την επανένταξή τους στην κοινωνικό-πολιτιστική ζωή των πολιτών, υποστηρίζει τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας και συμβάλει με ειδικούς επιστήμονες στη καθοδήγηση των εργασιών των εθελοντών.

Για τέσσερεις εβδομάδες, (από τις 4 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου), ο Δήμος Μεγαλόπολης φιλοξενεί σε δύο διαδοχικές περιόδους, 25 εθελοντές από όλο τον κόσμο. Στόχος των εθελοντών είναι να συνεισφέρουν καθημερινά, υπό τη καθοδήγηση αρχαιολόγων και ειδικά εκπαιδευμένων ομαδαρχών της ΕΛΙΞ, στις δρομολογημένες εργασίες της ΛΘ’ Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων. Συγκεκριμένα, η εργασία των εθελοντών αφορά την αποκατάσταση της Ορχήστρας και των διαύλων για την αποχέτευση των όμβριων, την προετοιμασία του χώρου για μελλοντικές ανασκαφές, καθώς και τη δημιουργία μονοπατιών για τους επισκέπτες, τον καθαρισμό από τη βλάστηση και την αποκατάσταση της περιοχής γύρω από το Θέατρο.

Οι εθελοντές φιλοξενούνται στο γυμνάσιο της Μεγαλόπολης και στον ελεύθερο χρόνο τους έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία του και φυσικά τους φιλόξενους κατοίκους του.ΕΛΙΞ 25 χρόνια δράσεις

Η παρουσία και η υποστήριξη διεθνών εθελοντικών ομάδων της ΕΛΙΞ σε αρχαιολογικούς χώρους σε συνεργασία με τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και την υποστήριξη των εκάστοτε Δήμων, αποδεικνύουν έμπρακτα την ανάγκη ανάδειξης της πολιτιστική μας κληρονομιάς και προάγουν τον πολιτισμό της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Αντίστοιχες εθελοντικές δράσεις σε αρχαιολογικούς χώρους έχουν πραγματοποιηθεί από την ΕΛΙΞ στην «Χρυσοσπηλιά» στη Φολέγανδρο, στο «Ναό της Αιγύπτιας θεάς Ίσιδος» και στα «Ρωμαϊκά Λουτρά» στη Νέα Μάκρη, στη «Μινωική Έπαυλη» στα Πιτσίδια και στο χώρο της Ακροπόλεως στο Σμάρι στην Κρήτη, στα «Ρωμαϊκά Λουτρά» και στη «Ρωμαϊκή Έπαυλη» στην Στρογγυλή Άρτας καθώς και γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπιάς.

Σχετικά με την ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας

Η μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ καλλιεργεί την εθελοντική συνείδηση και προωθεί την εθελοντική προσφορά από το 1987.

Βασικός στόχος της ΕΛΙΞ είναι η συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου και την εξέλιξη του ως πολίτη του κόσμου μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά.

Η ΕΛΙΞ πραγματοποιεί  διεθνείς δράσεις εθελοντικής συμμετοχής με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.

Για την πραγματοποίηση των δράσεων της η οργάνωση συνεργάζεται με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κρατικούς Φορείς, εταιρίες, Ιδρύματα καθώς και με τοπικούς περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Η ΕΛΙΞ  είναι μέλος του διεθνούς δικτύου Alliance of European Voluntary Service Organizations, του Conservation Volunteers Alliance, του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων και  του Δικτύου Εθελοντισμός και Περιβάλλον. Περισσότερες πληροφορίες στο www.elix.org.gr


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας

Ντόρα Βουγιούκα

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ.: 210 3825506

web: www.elix.org.gr

Peloponnese Volunteering from christopher spiegl on Vimeo.

Εθελοντες της ΕΛΙΞ στη Μεγαλοπολη Εθελοντες της ΕΛΙΞ σε δράση Το αποτελεσμα...!!!

 

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ