ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ!

Η ΕΛΙΞ, με την πολύτιμη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζει το έργο της για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας και διοργανώνει δύο (2) προγράμματα εθελοντικής εργασίας στο Δήμο Άνδρου με στόχο την ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών του νησιού.

Από τις 7 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, πάνω από 30 εθελοντές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, θα συμβάλουν στον καθαρισμό, τη συντήρηση, τη σήμανση και την γενικότερη ανάδειξη κάποιων από τα σημαντικότερα μονοπάτια της παλιότερης εποχής που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της Άνδρου στην επικοινωνία τους μεταξύ των κυριότερων χωριών και λιμανιών. Οι εθελοντές θα φιλοξενηθούν στο δημοτικό σχολείο της Χώρας της Άνδρου και  οι καθημερινές εργασίες τους θα καθοδηγούνται από ντόπιους μάστορες και τεχνίτες καθώς επίσης και από ειδικά εκπαιδευμένους ομαδάρχες της ΕΛΙΞ.

Αγαπημένος προορισμός πολλών ελλήνων και ξένων εθελοντών, οι Κυκλάδες αποτελούν πλέον για την ΕΛΙΞ σήμα κατατεθέν της δράσης της στον τομέα της διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Το διασημότερο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου περιλαμβάνει μερικές από τις ομορφότερες περιπατητικές διαδρομές της χώρας μας. Η ΕΛΙΞ από το 1996 υποστηρίζει με εθελοντικές ομάδες τις προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των αντίστοιχων Δήμων για τη διατήρηση των παλαιών διαδρομών - μονοπατιών, ως στοιχείο ιστορικής μνήμης και πολιτισμού αλλά και εργαλείο πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου της Κυκλαδικής υπαίθρου.

Στον ελεύθερο χρόνο τους οι εθελοντές θα γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία του και φυσικά τους φιλόξενους κατοίκους του. Καλούμε κι εσάς να στηρίξετε την προσπάθεια συμμετέχοντας ενεργά!

ΕΛΙΞ www.elix.org.gr ΕΛΙΞ www.elix.org.gr

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ