ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου σε τρία σχολεία των Δήμων Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Ασπροπύργου.

Την επιτυχία του την μετράμε πάντα στην ΕΛΙΞ με τα χαμόγελα και τις αγκαλιές των παιδιών που πήραν μέρος, όχι μόνο στο κλείσιμο, αλλά ήδη από την πρώτη εβδομάδα…

Για έκτη χρονιά φέτος, η ΕΛΙΞ αξιοποίησε την 30χρονη εμπειρία της σε δράσεις εθελοντικής προσφοράς για παιδιά, διευρύνοντας το πρόγραμμα "Διακοπές στο Σχολείο" και εκτός Αθηνών, στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου. Το πρόγραμμα προσέφερε δωρεάν δημιουργική απασχόληση το καλοκαίρι σε περίπου250 παιδιά από 6-12 ετών, μέσα από την ανάπτυξη της ομαδικότητας, της επικοινωνίας και των δεξιοτήτων τους. Με την υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και τη συνεργασία των τριών Δήμων, δόθηκε μία αληθινά εναλλακτική πρόταση για διακοπές σε παιδιά που τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ αισθάνεται κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, εστίασε με ευαισθησία και ευθύνη στις πραγματικές ανάγκες των οικογενειών της περιοχής. Έτσι, κρίθηκε αναγκαίο να αναζητηθούν εναλλακτικές μορφές μάθησης και ψυχαγωγίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που τα σχολεία είναι κλειστά. Μέσω της βοήθειας της ΕΛΙΞ, σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα που έδωσε την ευκαιρία σε σημαντικό αριθμό μαθητών, αντί της συμμετοχής τους στα παραδοσιακά κατασκηνωτικά προγράμματα, να δουν το χώρο του σχολείου τους με διαφορετική ματιά.

Τα παιδιά πέρασαν δημιουργικά τον χρόνο τους με διάφορες δραστηριότητες, όπως Ομαδικά παιχνίδια, Κατασκευές - Χειροτεχνίες, Αθλητισμό, Θεατρικό παιχνίδι, Εικαστικά, Χορό και μουσική, Περιβαλλοντική και Διαπολιτισμική εκπαίδευση.

ΕΛΠΕΤις δραστηριότητες αυτές διοργάνωσαν 3 παιδαγωγοί για κάθε σχολείο, με την πολύ σημαντική συμβολή έξι ομάδων εθελοντών από πολλές χώρες και 12 ομαδαρχών. Η συμβολή των εθελοντών στο πρόγραμμα αποτελεί ένα καινοτόμο παιδαγωγικό στοιχείο το οποίο καλλιεργεί η ΕΛΙΞ από το 1987. Οι εθελοντές προσέφεραν στα παιδιά μια διαπολιτισμική εμπειρία που καταργεί τις διαφορές ανάμεσα στους λαούς και διευρύνει τους ορίζοντες τους.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ