ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Στον Πειραιά, ολοκληρώθηκε για φέτος το πρόγραμμα «Διακοπές στο Σχολείο» με την ΕΛΙΞ

Η ΜΚΟ ΕΛΙΞ με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά προσέφερε το φετινό καλοκαίρι δωρεάν "Διακοπές στο Σχολείο" από τις 29 Ιουνίου μέχρι και τις 3 Αυγούστου σε περίπου 100 παιδιά, 6-12 ετών, που παρέμειναν στην πόλη του Πειραιά.

Η ΕΛΙΞ με εμπειρία στις δράσεις εθελοντικής προσφοράς από το 1987 σε όλο τον κόσμο και με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία, με αυτόν τον τρόπο έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη ή μικρότερη οικονομική στενότητα, να ζήσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι στην πόλη, γνωρίζοντας ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς, μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι την αξία της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης, αποκτώντας εμπειρίες μοναδικές και ανεκτίμητες


“Your children are wonderful and they are the future of this country. I am happy to have met you alland I leave with the greatest impression from the GreekΠρόγραμμα "Διακοπές στο Σχολείο" από την ΕΛΙΞ people” Vlad, Ισπανία.


Συνολικά 50 νέοι, εθελοντές από διαφορετικές χώρες, δούλεψαν πάνω στο παιδαγωγικό πρόγραμμα, στο 3ο και στο 11ο Δημοτικό σχολείο, προσφέροντας σε αυτή την πρωτότυπη καλοκαιρινή εκπαιδευτική δραστηριότητα όλη την ενέργειά τους. Οι εθελοντές ήταν αγόρια και κορίτσια από χώρες όπως Βέλγιο, Γαλλία, Ην. Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Κορέα, Λευκορωσία, Ουγγαρία, Ρωσία, Σερβία, Ταιβάν, Τσεχία, Φινλανδία και φυσικά από την Ελλάδα!


“Children understand feelings so the language was not a problem. The power of love overcomes all obstacles” Άννα Μαρία, Ελλάδα.


Θεμέλιος λίθος της επιτυχίας του προγράμματος στον Πειραία
υπήρξε η εξαιρετική συνεργασία και συνδρομή των ανθρώπων της Κοινωνικής Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά με την ΕΛΙΞ και η θέρμη με την οποία είδαν το Πρόγραμμα από την αρχή ως το τέλος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία θετικού και γόνιμου κλίματος. Οι Διευθυντές των δυο σχολείων αποτέλεσαν ουσιαστικά στηρίγματα και εξαίρετα παραδείγματα εκπαιδευτικών με μεγάλη αγάπη και διάθεση προσφοράς προς τα παιδιά καθώς ήταν στο πλάι μας καθ όλη τη διάρκεια, όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά και σε βαθμό που οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για το παράδειγμά τους.


“We had an amazing experience with the children, the parents, I could not imagine how good this would be” Dimas, Ισπανία.


Οι γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα έγιναν μέρος της μεγάλης παρέας
που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα και η πληροφόρηση που είχαμε από τους ίδιους, μας γέμισε ικανοποίηση για την εκπαιδευτική επίδραση που είχε το «Διακοπές στο Σχολείο», καθώς τα παιδιά δεν «πέρασαν απλώς το χρόνο τους» αλλά έζησαν εμπειρίες ζωής, έκαναν φίλους από όλες τις γωνιές του πλανήτη και ήταν τόση η ζωντάνια και όρεξή τους, που κατάφεραν να κλέψουν το μυαλό και τις καρδιές των εθελοντών, οι οποίοι έφυγαν από τον Πειραιά με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τους ανθρώπους όσο και για την πόλη.


“I learned so much about Greece and some Greek too! The kids met people from other countries and learned about their cultures and the importance of coexistence. I feel I grew a lot in this programme” Tereza, Τσεχία.


Η πρώτη φορά που ο Πειραιάς έζησε σε δυο σχολεία του στους ρυθμούς του «Διακοπές στο Σχολείο» ολοκληρώθηκε λοιπόν με μεγάλη επιτυχία. Οι συγκινητικές στιγμές κατά τις γιορτές λήξης στο 3ο και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο και η αγάπη με την οποία περιέβαλαν τα παιδιά τους εθελοντές, οι σχέσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ τους και οι εντυπώσεις των γονέων, μας γεμίζουν ικανοποίηση για μια παραγωγική δράση στις γειτονιές του Πειραιά, που αγκαλιάστηκε από τους Πειραιώτες γονείς με τους οποίους μοιραστήκαμε αξίες, αγωνίες και προσδοκίες για το μέλλον.  Καλή αντάμωση το καλοκαίρι του 2014!

H ΕΛΙΞ σε συνεργασία με την Κο.Δ.Ε. Πειραιά Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ