ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Το πρόγραμμα σφραγίζει την επιτυχή συνεργασία μεταξύ της ΕΛΙΞ και του δήμου Αθηναίων.

Για έκτη χρονιά η ΕΛΙΞ αξιοποίησε την εμπειρία της σε δράσεις εθελοντικής προσφοράς, υλοποιώντας στο δήμο Αθηναίων το πρόγραμμα "Διακοπές στο Σχολείο", για 120 παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Στόχος του προγράμματος ήταν η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα από βιωματικές εργαστήρια και δραστηριότητες Με τη συμβολή δύο ομάδων εθελοντών της ΕΛΙΞ από τη Γαλλία, την Τσεχία, την Ισπανία, την Κορέα, τη Ρωσία, την Ιταλία, τη Σερβία και την Ελλάδα, τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να ενεργοποιήσουν την φαντασία τους και την ομαδικότητα τους.

Το πρόγραμμα “Διακοπές στο Σχολείο” πραγματοποιήθηκε στο 26ο και 135ο Δημοτικό Σχολείο (Κυψέλη και Γκύζη) της Αθήνας, χάρη στην υποστήριξη του προγράμματος “Ανοιχτά Σχολεία”, μία πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο φιλοξενεί μια σειρά δωρεάν δράσεων πολιτισμού, τεχνολογίας, άθλησης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για άτομα όλων των ηλικιών.

Το φετινό πρόγραμμα του “Διακοπές στο Σχολείο” έρχεται ως επιστέγασμα της πολύπλευρης συνεργασίας της ΕΛΙΞ με τον Δήμο Αθηναίων που συμπληρώνει φέτος έξι χρόνια. Από το 2012 πάνω από 1400 παιδιά και 310 εθελοντές απ’ όλο τον κόσμο έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, δίνοντας μία αληθινή εναλλακτική για διακοπές σε παιδιά που τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

 

anoixta sxoleia web banner

Η ΕΛΙΞ, με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων, έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια έντονη δράση με προγράμματα που έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν γειτονιές της Αθήνας όπου κατοικούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Από τον Ιανουάριο του 2017, η ΈΛΙΞ υλοποιεί σε δύο σχολεία στο κέντρο της πόλης τη διεξαγωγή ενισχυτικών μαθημάτων σε παιδιά - πρόσφυγες και τους γονείς τους. Παράλληλα, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε σε Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης το πρόγραμμα “StepKids” που στόχευσε στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη παιδιών ηλικίας 6 έως 12 χρονών, μέσω βιωματικών εργαστηρίων. Τέλος τον Ιανουάριο του 2017, παιδιά ηλικίας 6 ως 12 ετών συμμετείχαν σε δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης, με σκοπό την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και την κατανόηση της αξίας της ανακύκλωσης. Και τα τρία αυτά προγράμματα υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Η Πρόεδρος της ΕΛΙΞ κ. Ελένη Γαζή έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Είμαστε ευγνώμονες για τη διορατικότητα και τη διάθεση προσφοράς του δήμου Αθηναίων, στον οποίο οφείλουμε την επιτυχή διεξαγωγή πολλών σημαντικών για μας προγραμμάτων από το 2012. Η συνεργασία μεταξύ του δήμου Αθηναίων και της ΕΛΙΞ αποτελεί ένα άριστο παράδειγμα συνέργειας μεταξύ της Κοινωνίας των Πολιτών και φορέων της Πολιτείας που παράγουν σαφή και μετρήσιμα αποτελέσματα κοινωνικής προσφοράς”.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ