ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης "Διακοπές στο Σχολείο" στο Δήμο Ζωγράφου

Η ΕΛΙΞ με εμπειρία στις δράσεις εθελοντικής προσφοράς από το 1987 σε όλο τον κόσμο και με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία, με αυτόν τον τρόπο έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη ή μικρότερη οικονομική στενότητα, να ζήσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι στην πόλη, γνωρίζοντας ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς, μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι την αξία της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης, αποκτώντας εμπειρίες μοναδικές και ανεκτίμητες.

 

Η ΜΚΟ ΕΛΙΞ με την υποστήριξη του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" και σε συνεργασία με το Δήμο Ζωγράφου προσέφερε το φετινό καλοκαίρι δωρεάν "Διακοπές στο Σχολείο" από τις 25 Ιουνίου μέχρι και τις 19 Ιουλίου σε περίπου 180 παιδιά, 6-12 ετών, που παρέμειναν στην πόλη του Ζωγράφου.

“By participating in the Summer in the City Project of ELIX, I learned more things about myself. I
understood that volunteering is a unique experience in your life as you receive from the people you help more than expected”. – Rosabelle – Γαλλία

Συνολικά 47 νέοι, εθελοντές από διαφορετικές χώρες, δούλεψαν πάνω στο παιδαγωγικό πρόγραμμα, προσφέροντας σε αυτή την πρωτότυπη καλοκαιρινή εκπαιδευτική δραστηριότητα όλη την ενέργειά τους. Οι εθελοντές ήταν αγόρια και κορίτσια από χώρες όπως Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία, Καναδάς, Κορέα, Λευκορωσία, Ουκρανία, elix09 2013 07 19 6Ρουμανία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Τουρκία, Ταιβάν, Τσεχία, Χονγκ Κονγκ και φυσικά από την Ελλάδα!

greece dimos zografou

“I will never forget this experience. It will be a turning point in my life and a precious gift to me”. – Angela - Ισπανία

Οι ομάδες των εθελοντών της ΕΛΙΞ, όλη αυτή τη χρονική περίοδο απασχόλησαν τους μικρούς φίλους στα τρία ΚΔΑΠ του Δήμου ("ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ", "ΖΩΓΡΑΦΟΚΗΠΟΣ", "ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ"), στο 4ο Γυμνάσιο Δήμου Ζωγράφου, στο 5ο Γυμνάσιο Δήμου Ζωγράφου και στο 5ο & 6ο Δημοτικό Σχολείο. Οι εθελοντές ήρθαν σε επαφή με τη χώρα μας, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους, τα ήθη και τα έθιμα, δημιουργώντας νέους φίλους αποκομίζοντας μια μοναδική εικόνα της Ελλάδας που πήραν μαζί τους επιστρέφοντας στις πατρίδες τους.

“A good experience to communicate with people from all over the world. Great experience to work with children. They are creative and inspiring”. - Hiu Kwan – Χονγκ Κονγκ

"Summer in the City" Social WorkCamp by ELIX

Υπεύθυνοι για την υποστήριξη και επίβλεψη των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης ανέλαβαν σε κάθε ΚΔΑΠ, έμπειροι παιδαγωγοί της ΕΛΙΞ που πλαισιώθηκαν από ομάδες εθελοντών από όλο τον κόσμο και συνεργάστηκαν  με τους υπαλλήλους των ΚΔΑΠ του Δήμου Ζωγράφου για την υλοποίηση των δράσεων απασχόλησης των παιδιών.

Αρχικά το πρόγραμμα της ΕΛΙΞ φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις των ΚΔΑΠ αλλά λόγω μεγάλης συμμετοχής / ανταπόκρισης και για να καλυφθούν οι ανάγκες εφαρμογής του, οι δραστηριότητες μεταφέρθηκαν σε γειτονικά σχολεία με τη συμβολή του Δήμου για να εξυπηρετήσουμε ακόμα περισσότερες οικογένειες και παιδιά. Οι άνθρωποι του Δήμου Ζωγράφου ήταν δίπλα στο Πρόγραμμα και η συμβολή τους ήταν πολύ σημαντική για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες ώστε το "Διακοπές στο Σχολείο" να λειτουργήσει, προς όφελος των δημοτών του Ζωγράφου. 

Τα παιδιά παρακολουθούσαν τις καθημερινές δραστηριότητες που περιελάμβαναν αθλητισμό, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, χορό, ομαδικά παιχνίδια, περιβαλλοντική και διαπολιτισμική εκπαίδευση. Η όρεξη και η ενέργεια με την οποία συμμετείχαν, αποτέλεσε το δείκτη επιτυχίας του "Διακοπές στο Σχολείο".

Εμείς στην ΕΛΙΞ, ευχόμαστε στα παιδιά και τους γονείς τους καλό καλοκαίρι και ελπίζουμε να βρεθούμε ξανά μαζί τους το 2014, για να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες και νέους φίλους από όλο τον κόσμο!

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ