ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δελτίο τύπου: Ξεκινά σήμερα η ΕΛΙΞ το πρόγραμμα κατάρτισης “DYNAMO” στην Αθήνα 30/11/2012

Ξεκινά σήμερα στην Αθήνα από την ΕΛΙΞ το πρόγραμμα κατάρτισης “DYNAMO”, διάρκειας 9 ημερών και στα πλαίσια αυτού υποδεχόμαστε τα στελέχη 9 οργανώσεων της Ευρώπης που θα συμμετέχουν σε αυτό. 

Με το “DYNAMO” η ΕΛΙΞ συγκεντρώνει στην Αθήνα τους “ειδικούς”, στελέχη οργανώσεων που συντονίζουν και αναπτύσσουν τοπικές δράσεις και πρωτοβουλίες.  Στόχος του πρόγραμμα είναι να δώσει στους Project Managers ΜΚΟ, ομάδων τοπικών πρωτοβουλιών κλπ, εργαλεία και ικανότητες στον τομέα της ενδυνάμωσης των δράσεων τους αλλά και της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στη δημιουργικότητα και την αμοιβαία υποστήριξη (peer support).

ΕΙΝ

Βασικές πτυχές του προγράμματος θα είναι το πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση, η επαγγελματική εξέλιξη καθώς και τρόποι χρησιμοποίησης του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση ως εργαλείο ενδυνάμωσης. Χρόνος θα δοθεί και στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης καθώς η ανάπτυξη νέων συνεργασιών ανάμεσα στις οργανώσεις.

Η ΕΛΙΞ ακολουθώντας τον προγραμματισμό της για το 2012, με αυτό το πρόγραμμα, συμπληρώνει ένα ακόμη κομμάτι από το πλέγμα δράσεων που έχει προετοιμάσει με στόχο την εκπαίδευση, την συμμετοχή και την δράση απέναντι στην κρίση που έχει πλήξει τις χώρες της Ευρώπης.

Τον περασμένο Οκτώβριο στην Θεσσαλονίκη υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα οδηγός δράσεων με τίτλο “Μπορούν οι Νέοι να τα καταφέρουν?”. Στόχος του ήταν να γνωρίσουμε πετυχημένα παραδείγματα τοπικών δράσεων την μεθοδολογία τους αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στην ανάπτυξη τοπικών δράσεων που μια κοινωνία σε κρίση έχει μεγάλη ανάγκη.
Ο σχεδιασμός μας για την ανάδειξη μεθόδων και δράσεων καθώς και την κατάρτιση συνεχίζετε και τους επόμενους μήνες. Στόχος είναι οι κοινωνίες να βρουν εναλλακτικούς τρόπους και να αφυπνιστούν ώστε να δρουν εποικοδομητικά απαντώντας στην κρίση.
Το πρόγραμμα κατάρτισης “DYNAMO” υλοποιείτε με την υποστήριξη του National Agency for Youth in Action in Greece (Action 3.1)

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ