ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη θέση της ως βασικού φορέα εκπροσώπησης του διεθνούς κινήματος εθελοντισμού στην Ελλάδα κατοχύρωσε για μία ακόμη φορά η ΕΛΙΞ, όντας η μοναδική οργάνωση της χώρας μας που συμμετείχε στο 28ο International Youth Forum στη Νότια Κορέα.

Το φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε από τις 23 Αυγούστου ως τις 30 Αυγούστου φιλοξενήθηκε από το Υπουργείο Ισότητας και Οικογένειας της Νότιας Κορέας και διοργανώθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας της χώρας. Το βασικό θέμα συζήτησης: η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας μέσα από ανταλλαγές νέων και η καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων μέσω εναλλακτικών τρόπων δράσης.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, ο υπεύθυνος Προγραμμάτων Νεολαίας της ΕΛΙΞ, Τηλέμαχος Μπόνη παρουσίασε στους συνέδρους την εμπειρία της οργάνωσης μας σε δράσεις Διεθνούς Εθελοντισμού και τον αντίκτυπο του στους νέους και τις νέες που συμμετέχουν στα προγράμματα εθελοντικής εργασίας.


Ο Τηλέμαχος περιέγραψε την εμπειρία του με τις εξής φράσεις: "Ήταν μια μοναδική εμπειρία, κυρίως γιατί το φόρουμ αυτό έδωσε την ευκαιρία σε άτομα που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς, να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους σχετικά τον εθελοντισμό και τη αξία του. Η θέση της ΈΛΙΞ είναι σαφής και χαιρόμαστε που επιβεβαιώθηκε από τη συμμετοχή μας στο φόρουμ: η διεθνής συνεργασία και οι ανταλλαγές νέων μπορούν να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσουν κινητήριο αλλαγής και προόδου των κοινωνιών".


Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του Φόρουμ είναι οι ανταλλαγές νέων στις τέχνες και τον αθλητισμό, ο εθελοντισμός και η διεθνής κοινότητα που δημιουργείται μέσω αυτού, καθώς και οι online ανταλλαγές νέων για την δημιουργία διαδικτυακών κοινοτήτων που έχουν ως στόχο την ανταλλαγή γνώσης.


Εκτός από τον Τηλέμαχο, την ΕΛΙΞ εκπροσώπησε στο συνέδριο και ο Andres Santiago Jimenez, εθελοντής της ΕΛΙΞ και υπεύθυνος για τους διεθνείς εθελοντές που έρχονται στην Ελλάδα.


Η ΕΛΙΞ είναι μία ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία έχει ως στόχο την ενεργή συμμετοχή στη δημόσια σφαίρα και την ανάπτυξη του ατόμου ως πολίτη του κόσμου. Από την ίδρυση της, το 1987, έχει εκπαιδεύσει και υποστηρίξει περισσότερους από 10.000 ανθρώπους, στην Ελλάδα και σε άλλες 40 χώρες στο πλαίσιο καινοτόμων μορφών ενεργού συμμετοχής.

 

elix international youth forum korea august 2017 1 elix international youth forum korea august 2017 4

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ