ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Σημαντικές διακρίσεις από την κριτική επιτροπή των Βραβείων Εθελοντισμού 2017 “Voluntary Action” απέσπασαν δύο από τα κορυφαία προγράμματα που πραγματοποιεί η ΕΛΙΞ.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα “Διακοπές στο Σχολείο” απέσπασε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία “Παιδί και Οικογένεια” και το πρόγραμμα "Ποιοτική μάθηση μέσα από το παιχνίδι και μη τυπική εκπαίδευση, ενισχυμένη ψυχοκοινωνική υγεία και θετική ενσωμάτωση για παιδιά-πρόσφυγες σχολικής ηλικίας στην Ελλάδα" το αργυρό βραβείο στην κατηγορία “Πρόσφυγες - Μετανάστες”.

Τα βραβεία παρέλαβε εκ μέρους της “ΕΛΙΞ” η Γενική Διευθύντρια της οργάνωσης μας κ. Judith Wunderlich-Αντωνίου, η οποία δήλωσε σχετικά: “Είμαστε πολύ περήφανοι για τα δύο αυτά προγράμματα που, παρ’ ότι έχουν διαφορετική στόχευση, αγγίζουν τον πυρήνα της ύπαρξης της ΕΛΙΞ: εθελοντική κοινωνική προσφορά που πραγματικά αλλάζει την πραγματικότητα των ανθρώπων που επωφελούνται απ’ αυτά. Η βράβευση των προγραμμάτων υπογραμμίζει τη θετική τους προσφορά και μας “υποχρεώνει” να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να συνεχιστούν και να βελτιωθούν”.

Το πρόγραμμα “Διακοπές στο σχολείο” αφορά δωρεάν δημιουργική απασχόληση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, με τη συμβολή 8 ομάδων εθελοντών της ΕΛΙΞ. Συνεχίζεται για 6η συνεχόμενη χρονιά χάρη στην υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και τη συνεργασία των Δήμων Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Ασπροπύργου καθώς και στην Κυψέλη και την περιοχή του Γκύζη στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μία πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το οποίο φιλοξενεί µια σειρά δωρεάν δράσεων πολιτισµού, τεχνολογίας, άθλησης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για άτοµα όλων των ηλικιών. Τον Ιούλιο του 2017 θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα περισσότερα από 450 παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Το πρόγραμμα “Ποιοτική μάθηση μέσα από το παιχνίδι και μη τυπική εκπαίδευση, ενισχυμένη ψυχοκοινωνική υγεία και θετική ενσωμάτωση για παιδιά-πρόσφυγες σχολικής ηλικίας στην Ελλάδα” αφορά παιδιά - πρόσφυγες ηλικίας 3-17 ετών και τους γονείς τους, και στοχεύει στην καθημερινή κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών που δεν εκπαιδεύονται ακόμα σε ανάλογες δομές υποδοχής του Υπουργείου Παιδείας. Ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και συνεχίζεται μετά για όλο το καλοκαίρι. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη οργάνωση Finn Church Aid και την Teachers without Borders, χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Εκκλησία της Σουηδίας και υποστηρίζεται από τη UNICEF.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Τα Βραβεία Εθελοντισμού 2017 διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2017 που διοργανώθηκε από την ιστοσελίδα skywalker.gr.

ELIX awarded during Voluntary Festival 2017 in Athens

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ