ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Δημιουργική απασχόληση το καλοκαίρι αυτό, για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελευσίνα

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, με τη χορηγική υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας, διοργανώνει ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και νέους, που φοιτούν στα τρία ειδικά σχολεία της πόλης. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 15 μέχρι και 26 Ιουλίου.

Φέτος, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, θα ζήσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι στην Ελευσίνα, γνωρίζοντας ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς, μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι την αξία της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης, και θα αποκτήσουν εμπειρίες μοναδικές και ανεκτίμητες. Ομάδες εθελοντών της ΕΛΙΞ, από όλο τον Κόσμο, θα βρεθούν κοντά στα παιδιά των τριών ειδικών σχολείων του Δήμου Ελευσίνας, στο χώρο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ελευσίνας, και θα τους προσφέρουν, μαζί με έμπειρους παιδαγωγούς και εκπαιδευτές, δημιουργική απασχόληση.

Η ΕΛΙΞ με την υποστήριξη των ΕΛΠΕ

Θεατρικό παιχνίδι, Εικαστικά, Ομαδικά παιχνίδια, Περιβαλλοντική και διαπολιτισμική εκπαίδευση

Στόχος του προγράμματος είναι να βρεθούν τα παιδιά σε ένα περιβάλλον καλοκαιρινών διακοπών που θα αναζωογονήσει την ψυχολογία τους, θα αναπτερώσει το ηθικό τους και θα αναπτύξει τις δεξιότητές τους. Οι γονείς επίσης θα διευκολυνθούν και θα ανακουφιστούν στο διάστημα αυτό που δεν λειτουργούν τα σχολεία.

Η ΕΛΙΞ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας

Τέλος, η Τοπική Κοινωνία θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τις αρχές και τις αξίες του εθελοντισμού αλλά και τα οφέλη από τις συνέργειες των Κοινωνικών Εταίρων (ΕΛΙΞ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Δήμος Ελευσίνας).

Περιμένουμε τους φίλους μας για να περάσουμε δημιουργικά και ευχάριστα το φετινό καλοκαίρι στην πόλη της Ελευσίνας!

Επισκεφτείτε μας για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο www.elix.org.gr / τηλ. 210 3825506

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ