ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης «Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας» για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελευσίνα

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, με τη χορηγική υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα «Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας» για παιδιά και νέους, που φοιτούν στα τρία ειδικά σχολεία της πόλης.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια από 15 μέχρι και 26 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και πολύ θετικές εντυπώσεις σε όλους τους εμπλεκομένους, αλλά κυρίως στους γονείς των παιδιών που συμμετείχαν.

 

“A very useful experience both for my professional and private life, I learnt a lot from the children and I met a lot of interesting people I will always keep in my heart” Sara, Ιταλία.

Η ΕΛΙΞ με την υποστήριξη των ΕΛΠΕ

Φέτος, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι στην Ελευσίνα, γνωρίζοντας ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς, μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι, αποκτώντας εμπειρίες μοναδικές.

Η ομάδα των εθελοντών της ΕΛΙΞ, νέες και νέοι από όλο τον κόσμο (Αγγλία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Νότια Κορέα, Σερβία και Ελλάδα) βρέθηκαν με αφοσίωση και ενέργεια κοντά στα παιδιά των τριών ειδικών σχολείων του Δήμου Ελευσίνας, στο χώρο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ελευσίνας. Εκεί μαζί με έμπειρους παιδαγωγούς και εκπαιδευτές, εφάρμοσαν ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης.

“Ήρθα σε επαφή με παιδιά νοητικώς διαφορετικά από ό,τι συνήθως κάτι το οποίο με έκανε να βελτιωθώ ως άνθρωπος” Κυριάκος, Ελλάδα.

greece dimos elefsinas

Ο Δήμος Ελευσίνας, με προσωπική ενασχόληση του Δημάρχου κ. Γιώργου Τσουκαλά, παρείχε όλες τις διευκολύνσεις προς την ΕΛΙΞ και η στήριξη του Δήμου υπήρξε από τους βασικούς πυλώνες της επιτυχίας του Προγράμματος, ενώ μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ήταν στο πλευρό της διοργάνωσης με πολύτιμες πληροφορίες. Το Πρόγραμμα φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις τουΑυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας - Πρόγραμμα Δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελευσίνα από την ΕΛΙΞ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ελευσίνας και η συνεργασία με τον διευθυντή του συγκροτήματος ήταν άψογη και η συνεισφορά του καταλυτική.

“This experience enriched me a lot, it made me reflect about a different kind of reality, to try and make these children adapt to our society and take an active role”. Irene, Ισπανία.

Στόχος του προγράμματος ήταν να βρεθούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής παύσης των σχολικών δραστηριοτήτων σε περιβάλλον που θα αναζωογονήσει την ψυχολογία τους, θα αναπτερώσει το ηθικό τους και θα ερεθίσει τις δεξιότητές τους. Η επιτυχία του προγράμματος φάνηκε στις αντιδράσεις τους και στα λόγια και την εμπιστοσύνη των γονέων, που για όλους εμάς στην Έλιξ αποτελούν την μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας - Πρόγραμμα Δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελευσίνα από την ΕΛΙΞ Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας - Πρόγραμμα Δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελευσίνα από την ΕΛΙΞ
Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας - Πρόγραμμα Δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελευσίνα από την ΕΛΙΞ Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας - Πρόγραμμα Δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελευσίνα από την ΕΛΙΞ

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ