ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ υποδέχτηκε σήμερα τρεις νέους και νέες εθελοντές  τον Thomas από την Αυστρία, την Lucy από τη Γερμανία και την Maniba από την Αγγλία, που θα υποστηρίζουν τις δράσεις της οργάνωσης για τους επόμενους 12 μήνες.

Η ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας συντονίζει και υλοποιεί το πρόγραμμα “EN.SU.RE Inclusion - Enhanced Support for Refugee Inclusion” που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ως κύρια δράση την κινητικότητα νέων στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) και έχει ως στόχο να υποστηρίξει την κοινωνική ένταξη νέων προσφύγων και μεταναστών καθώς και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπάνω ομάδες.

Οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν οργανωτικές και διαπολιτισμικές δεξιότητες μέσω της εμπλοκής τους στον σχεδιασμό και υλοποίηση ποικίλων δράσεων, καθώς να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν το έργο άλλων οργανώσεων, τόσο σε εθνικό όσο διεθνές επίπεδο, με τις οποίες η ΕΛΙΞ συνεργάζεται στενά.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος, οι εθελοντές θα αναπτύξουν δικές τους δράσεις και θα υποστηρίξουν ήδη υπάρχοντα προγράμματα που υλοποιεί η οργάνωση όπως το “Learning for Integration Project”, το “Project Yoga” και το “#IVS4Peace - Inclusive Voluntary Service for Peace”.

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες από 17 έως 30 ετών να συμμετέχουν και να παρέχουν εθελοντική εργασία για μια περίοδο από 2 εβδομάδες μέχρι 12 μήνες σε μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

erasmus plus logo 2 GR idrima neolaias logo

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ