ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Αθήνα, Ιούλιος 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

«Αυτό το Καλοκαίρι είναι Δικό μας» θα πουν για μια ακόμα χρονιά, παιδιά και νέοι της Ελευσίνας, μαζί με τους εθελοντές της οργάνωσης «ΕΛΙΞ- Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας», με τους οποίους θα περάσουν παρέα ένα ξεχωριστό χρονικό διάστημα από τις 30 Ιουνίου ως τις 25 Ιουλίου 2014.

Στη συνέχεια του προγράμματος του 2013 που είχε μεγάλη απήχηση στα παιδιά και στους νέους που πήραν μέρος, η στήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ, έρχεται πολύτιμος αρωγός για τη διοργάνωση δυο περιόδων, μια για τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και μια για τους νέους του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου (Πρώην ΤΕΕ Ε.Α.).

Στόχος και αυτή τη χρονιά είναι όχι μόνο η δημιουργική απασχόληση παιδιών και νέων, αλλά και η διευκόλυνση των οικογενειών τους κατά τη θερινή περίοδο, όπου δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες απασχόλησης.

Το πρόγραμμα διοργανώνει η ΕΛΙΞ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας και με την ευγενή χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ.

Στο «αερόστατο» της ΕΛΙΞ θα επιβιβαστούν αυτό τον Ιούλιο παιδιά και νέοι, ηλικίας άνω των 9 ετών, από τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Ελευσίνας, αλλά και της ευρυτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου, για να περάσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι, γεμάτο μοναδικές εμπειρίες. Μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και εδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων, αλλά και με πολύ κέφι, οι διεθνείς ομάδες εθελοντών της οργάνωσης με την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών, θα απασχολούν καθημερινά τα παιδιά, προσφέροντάς τους μια διαπολιτισμική εμπειρία που καταργεί τις διαφορές ανάμεσα στους λαούς.

 

Οι δράσεις
Στον χώρο του ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας, παιδιά και νέοι, θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν με θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, ομαδικά παιχνίδια, περιβαλλοντική και διαπολιτισμική εκπαίδευση. Στο απαραίτητο ειδικό βοηθητικό προσωπικό έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να συμμετέχουν και εργαζόμενοι των σχολείων, με τους οποίους τα παιδιά αισθάνονται οικεία.

«Με τις συντονισμένες προσπάθειες και φροντίδες όλων μας, των εκπαιδευτών, των ειδικών βοηθών, των ομαδαρχών και συνολικά όλης της ομάδας των εθελοντών μας, το Πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά που θα συμμετέχουν» τονίζει η Ειδική Παιδαγωγός που σχεδιάζει τις δράσεις του Προγράμματος, κυρία Δήμητρα Καραγιαννοπούλου.

 

Οι εθελοντές
Οι εθελοντές της «ΕΛΙΞ» διαθέτουν εμπειρία αντίστοιχα απαιτητικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, καθώς έχουν επιλεγεί βάσει κριτηρίων σχετικών σπουδών και ενδιαφερόντων. «Η ανταπόκριση των παιδιών σε αυτά τα προγράμματα και η θετική εικόνα που έχουν για τους εθελοντές μας, οι οποίοι συμβάλλουν στην δημιουργική απασχόλησή των, μας δίνει αισιοδοξία για την επιτυχή έκβαση και αυτού του Προγράμματος, το οποίο θα μπορεί να συνεχιστεί τα επόμενα καλοκαίρια» λέει η Πρόεδρος της ΕΛΙΞ, κύρια Ελένη Γαζή.

 

Πρόγευμα και μετακίνηση με τη στήριξη του Δήμου Ελευσίνας
Εκτός από την πολύτιμη στήριξη του Ομίλου ΕΛΠΕ, σημαντικός αρωγός του προγράμματος είναι και ο Δήμος Ελευσίνας. «Αγκαλιάσαμε αυτό το πρόγραμμα από την πρώτη στιγμή και θέλαμε η στήριξή μας να είναι ουσιαστική» δηλώνει ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Τσουκαλάς. Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής εξασφαλίσθηκε χάρη σε προσφορές επαγγελματιών της περιοχής ένα πρόγευμα το οποίο θα προσφέρεται καθημερινά σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν.

 

Ο δήμος φροντίζει και για τη μετακίνηση των παιδιών προς το σχολείο το πρωί και με το πέρας του προγράμματος πίσω στα σπίτια τους, προσφέροντας δικό του όχημα . Ενώ φυσικά και ο ίδιος ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του ΕΕΕΕΚ προσφέρθηκε από τον δήμο, ο οποίος χάρη στα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων που διαθέτει απλώνει ένα δίχτυ προστασίας των ΑμΕΑ της ευρύτερης περιοχής.

 

Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας με την ΕΛΙΞ - κοινωνικό πρόγραμμα στην Ελευσίνα Όμιλος ΕΛΠΕ

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ