ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Για έκτη χρονιά η ΕΛΙΞ αξιοποιεί την εμπειρία της σε δράσεις εθελοντικής προσφοράς, διευρύνοντας το πρόγραμμα "Διακοπές στο Σχολείο" για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Τον Ιούλιο του 2017, 300 παιδιά θα κάνουν «Διακοπές στο Σχολείο» τους, χάρη στην υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και τη συνεργασία των Δήμων Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Ασπροπύργου. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα από βιωματικές διαδικασίες και εργαστήρια.

Με τη συμβολή 6 ομάδων εθελοντών της ΕΛΙΞ από 17 χώρες, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από εργαστήρια και το παιχνίδι να ενεργοποιήσουν την φαντασία τους και την ομαδικότητα τους.

Οι εθελοντές της ΕΛΙΞ, με την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών και ομαδαρχών θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά σε ένα οικείο για αυτά χώρο, με μία σειρά από δραστηριότητες:

Ομαδικά παιχνίδια, Κατασκευές - Χειροτεχνίες, Αθλητισμό, Θεατρικό παιχνίδι, Εικαστικά, Χορό και μουσική, Περιβαλλοντική και Διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ως κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, εστιάζει με ευαισθησία και ευθύνη στους πολίτες και τις ανάγκες τους, τα παιδιά και τις οικογένειέςelpe τους. Με σκοπό την αναζήτηση εναλλακτικών μορφών μάθησης και ψυχαγωγίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που τα σχολεία είναι κλειστά, θα δοθεί η ευκαιρία σε ικανό αριθμό μαθητών, αντί της συμμετοχής τους στα παραδοσιακά κατασκηνωτικά προγράμματα, να δουν το χώρο του σχολείου με διαφορετική ματιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, στο www.elix.org.gr 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ