ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Για έκτη χρονιά η ΕΛΙΞ αξιοποιεί την εμπειρία της σε δράσεις εθελοντικής προσφοράς, υλοποιώντας το πρόγραμμα "Διακοπές στο Σχολείο" για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών στον δήμο Αθηναίων.

Τον Ιούλιο του 2017, 120 παιδιά θα κάνουν «Διακοπές στο Σχολείο» τους, χάρη στην υποστήριξη του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μία πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το οποίο φιλοξενεί µια σειρά δωρεάν δράσεων πολιτισµού, τεχνολογίας, άθλησης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για άτοµα όλων των ηλικιών.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα από βιωματικές διαδικασίες και εργαστήρια.

Με τη συμβολή δύο ομάδων εθελοντών της ΕΛΙΞ από 8 χώρες, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από εργαστήρια και το παιχνίδι να ενεργοποιήσουν την φαντασία τους και την ομαδικότητα τους, στο 26ο και 135ο Δημοτικά σχολεία του δήμου.

Οι εθελοντές της ΕΛΙΞ, με την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών και ομαδαρχών θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά σε ένα οικείο για αυτά χώρο, με μία σειρά από δραστηριότητες:

Ομαδικά παιχνίδια, Κατασκευές - Χειροτεχνίες, Αθλητισμό, Θεατρικό παιχνίδι, Εικαστικά, Χορό και μουσική, Περιβαλλοντική και Διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες, στο www.elix.org.gr 

Ανοιχτά Σχολεία - Δήμος Αθηναίων

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ