ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

Η ΕΛΙΞ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζει το έργο της για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας και διοργανώνει πέραν των άλλων προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας σε άλλα νησιά των Κυκλάδων και δύο προγράμματα στη Σύρο, με στόχο την ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών του νησιού.

Από τις 15 Αυγούστου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, πάνω από 30 εθελοντές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, θα συμβάλουν, υπό την καθοδήγηση ντόπιων μαστόρων και ειδικά εκπαιδευμένων ομαδαρχών της ΕΛΙΞ, στον καθαρισμό, τη συντήρηση, τη σήμανση και την γενικότερη ανάδειξη κάποιων από τα σημαντικότερα μονοπάτια της παλιότερης εποχής, που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της Σύρου στην επικοινωνία τους μεταξύ των κυριότερων χωριών.

Η ΕΛΙΞ από το 1996 υποστηρίζει με εθελοντικές ομάδες τις προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της πρώην Νομαρχίας και αρκετών Δήμων της περιφέρειας, για τη διατήρηση των παλαιών διαδρομών - μονοπατιών, ως στοιχείο ιστορικής μνήμης και πολιτισμού, αλλά και περιβαλλοντικού πλούτου της Κυκλαδικής υπαίθρου.

Για την υλοποίηση αυτών των δράσεων, είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή του Δήμου Σύρου, τόσο με την παροχή του χώρου φιλοξενίας για τους εθελοντές, όσο και με την γενικότερη κινητοποίηση του για την υλικοτεχνική κάλυψη του έργου, την μεταφορά των εθελοντών και την καθοδήγηση τους.

Αγαπημένος προορισμός πολλών Ελλήνων και ξένων εθελοντών, οι Κυκλάδες αποτελούν πλέον για την ΕΛΙΞ σήμα κατατεθέν της δράσης της στον τομέα της διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Η πρώτη ομάδα των εθελοντών θα φιλοξενηθεί από το Δήμο Σύρου στο Ισιδώρειο Ίδρυμα στην Ερμούπολη, ενώ η δεύτερη, μετά από την ευγενική προσφορά της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, θα φιλοξενηθεί στις κατασκηνώσεις της Αγίας Βαρβάρας, κοντά στο Κίνι.

Στον ελεύθερο χρόνο τους οι εθελοντές θα γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία του και φυσικά τους φιλόξενους κατοίκους του. Προσφέροντας τον ελεύθερο χρόνο τους για τη συντήρηση των μονοπατιών/διαδρομών της Σύρου γνωρίζουν σε βάθος τη σημασία τους για τον τόπο ενώ γίνονται παράλληλα οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό.

ΕΛΙΞ www.elix.org.gr ΕΛΙΞ www.elix.org.gr

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ