ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυνατότητα εκπαίδευσης και εργασίας για 12 μήνες στον τομέα των Κοινωνικών Υπηρεσιών στην Γερμανία για το 2014

Η ΕΛΙΞ υποστηρίζει και προωθεί την κοινή προσπάθεια των οργανώσεων, ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα που αφορά νέους 18 έως 25 ετών παρέχοντας τους την δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να εργαστούν σε προγράμματα Κοινωνικών Υπηρεσιών στην Γερμανία.

Αν λοιπόν είσαι ένας ή μία...
- που ενδιαφέρονται για την εθελοντική υπηρεσία νέων Γερμανών και Ελλήνων,
- που θέλουν στα πλαίσια αυτού του προγράμματος να προσφέρουν την εθελοντική εργασία τους σε κοινωνικά ιδρύματα στην Γερμανία για 12 μήνες,
- που θέλουν και τολμούν να μαζέψουν εμπειρίες στην Γερμανία και ως νέοι άνθρωποι να εξελιχθούν,
- που θέλουν να γνωρίσουν έναν άλλον πολιτισμό και θέλουν να αποκτήσουν καλές γνώσεις της γερμανικής γλώσσας

Τότε μέσω της ElanDe, της Ελληνογερμανικής Υπηρεσίας Εθελοντών μπορείς να το πραγματοποιήσεις.

Με αυτήν την υπηρεσία σου δίνεται η δυνατότητα να ζήσεις από κοντά την καθημερινή ζωή και εργασία στην Γερμανία. Μπορείς να γνωρίσεις την χώρα και τους ανθρώπους της, να ανακαλύψεις ένα πεδίο κοινωνικής εργασίας, να μαζέψεις εμπειρίες στο εξωτερικό και ταυτόχρονα να προσφέρεις σε ανθρώπους που ζούνε στο περιθώριο της κοινωνίας. Ως εθελόντρια/ εθελοντής θα στείλεις ένα ζωντανό μήνυμα αλληλεγγύης – πέρα από τα σύνορα.

Δυνατότητες απασχόλησης:
Μπορείς να στηρίξεις ηλικιωμένους ανθρώπους ή ανθρώπους με ειδικές ικανότητες, να εργάζεσαι με παιδιά και νέους ή να βοηθάς άρρωστους.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους οι εθελοντές απολαμβάνουν ένα μικρό χρηματικό ποσόν (pocket money), δωρεάν διαμονή και διατροφή, πλήρες ασφάλιση. Σημαντικό και πάγιο μέρος του προγράμματος της ElanDe είναι τα σεμινάρια προετοιμασίας, σεμινάρια κατά τη διάρκεια και μετά την λήξη της θητείας. Επίσης προσφέρονται μαθήματα γλώσσας. Στην Γερμανία παρακολουθούνται και συνοδεύονται οι εθελοντές από τον αντίστοιχο οργανισμό εκεί.
Ευκαιρία για Εθελοντική Υπηρεσία και εκπαίδευση στην Γερμανία

Αιτήσεις για το πρόγραμμα από 1/12/13 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2014. Για να ενημερωθείτε μπορείτε να συμμετέχετε στις συναντήσεις στις 18/1 και 8/2/2014 και να επικοινωνήσετε:
- με την Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα, Δ/νση Σίνα 66, Τ.Κ. 10672 Αθήνα, E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τηλ:210-3612713
- με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Δ/νση Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου, Τ.Κ. 117 43  Νέος Κόσμος, Αττική  E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ