ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS *) ως συντονιστής φορέας, ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ

Έτσι από το Μάιο του 2010 έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τις πρώτες 2 EVS εθελόντριες την Madara(Λετονία) και την Sylvie (Γαλλία) οι οποίες εργάζονται στο σταθμό Α' βοηθειών -Μενελάου 134 Καλλιθέα -και στηρίζουν το προσωπικό της οργάνωσης στην περίθαλψη κυρίως των ζώων.

Οι καθημερινές ασχολίες τους είναι η καθημερινή φροντίδα των άγριων ζώων τα οποία νοσηλεύονται στον σταθμό Α βοηθειών, η συμμετοχή τους στις προσπάθειες επανένταξης των άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, καθώς και η συμβολή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης τα οποία πραγματοποιούνται από τον σύλλογο κυρίως σε μικρότερες ηλικίες.

tn_elix-logo

Η ΑΝΙΜΑ δραστηριοποιείται από τα τέλη του 2004 για την προστασία της άγριας πανίδας και εν γένει για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και βιοτόπων. Ανάμεσα στους βασικότερους σκοπούς του συλλόγου είναι η υπεύθυνη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για προβλήματα και απειλές που αντιμετωπίζουν τα είδη της άγριας πανίδας, η εκλαΐκευση κάθε επιστημονικής γνώσης που αφορά τα άγρια ζώα και το φυσικό περιβάλλον, την περιβαλλοντική εκπαίδευση των νέων και εν γένει την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Μία από τις βασικότερες προτεραιότητες του συλλόγου είναι η ανάπτυξη του πνεύματος της ενεργού συμμετοχής, η ενδυνάμωση του εθελοντισμού και γενικότερα του πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης. Στο Σταθμό Α΄ Βοηθειών για άγρια ζώα που λειτουργεί σε χώρο του γραφείου του Συλλόγου τα τελευταία δύο χρόνια έχουν νοσηλευθεί εκατοντάδες άγρια ζώα. Σε αυτά περιλαμβάνονται κυρίως άγρια πουλιά αλλά και χελώνες, αλεπούδες, σκαντζόχοιροι.

*Το EVS είναι ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε νέους 18-30 να βιώσουν την εμπειρία της εθελοντικής προσφοράς σε κάποια χώρα της Ευρώπης (εκτός της δικής τους) που επιλέγουν και σε κάποιον τομέα δουλειάς που βρίσκεται ανάμεσα στα ενδιαφέροντά τους, για διάρκεια 2-12 μηνών, με τα βασικά έξοδα διαβίωσης καλυμμένα. Το πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Νεολαίας.

tn_euyouthinactionlogo

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ