ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθήνα, 24 Μαΐου 2007


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20 Χρόνια με Εθελοντές
Αλλάζουμε όνομα κρατάμε τις αξίες μας στην προώθηση της εθελοντικής προσφοράς

Είκοσι χρόνια δράσης, με στόχο την προώθηση της εθελοντικής προσφοράς και της αξίας της για τον άνθρωπο, κλείνει φέτος η οργάνωση ΕΛΙΞ, Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας. Το έργο αυτών των 20 χρόνων συνεχίζεται στα χρόνια που έρχονται με νέο όνομα και νέα ορμή φέροντας τη σφραγίδα του ονόματος Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον (Π.Ε.Ε.Π.), το οποίο και καθιέρωσε αυτή καθεαυτή τη δραστηριότητα στο χώρο του εθελοντισμού στην Ελλάδα.

 

Η οργάνωση ΕΛΙΞ εξελίσσεται, διευρύνοντας τη δραστηριότητά της σε νέους τομείς, ενώ για πρώτη φορά διοργανώνονται προγράμματα και δραστηριότητες με εθελοντές και τους χειμερινούς μήνες.

Την περίοδο από τον Ιούνιο και μέχρι το τέλος του χρόνου, η ΕΛΙΞ σε συνεργασία με Δήμους και Κοινότητες καθώς και με εθελοντές από όλο τον κόσμο, διοργανώνει σε 17 περιοχές σε όλη τη χώρα, 37 προγράμματα εθελοντικής συμμετοχής και εργασίας. Έχοντας ως στόχο την τοπική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την κοινωνική προσφορά, η οργάνωση δίνει τη δυνατότητα στους εθελοντές να εργαστούν ομαδικά, να γνωρίσουν διαφορετικούς τόπους και τρόπους ζωής και μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Στα Μαστοροχώρια της Ηπείρου, για 16η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται το έργο της συντήρησης παραδοσιακών πετρόκτιστων κτιρίων και για 5η χρονιά στην Αρχαία Ολυμπία το έργο της διάνοιξης μονοπατιού στις όχθες του ποταμού Κλαδέου. Στην Κέα συνεχίζεται το έργο της συντήρησης των αρχαίων μονοπατιών που είχε ξεκινήσει για πρώτη φορά το 1995, ενώ νέα προγράμματα ξεκινούν στην Τήλο, την Ατάβυρο της Ρόδου, τις Συκιές και το Οίτυλο. Στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς, νέα προγράμματα ξεκινούν σε συνεργασία με το Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες – ΚΕΠΕΠ στα Λεχαινά καθώς και με το Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας, ενώ στην Ανατολική Αττική οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν και παράλληλα θα εργαστούν στις βιοκαλλιέργειες σε συνεργασία με βιοκαλλιεργητές της περιοχής. Στο Λαύριο και την Κηφισιά κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί πραγματοποιείται το πρόγραμμα πολιτιστικών διαδρομών με ποδήλατο που έχει σαν στόχο να αποδείξει ότι το ποδήλατο μπορεί να γίνει στάση ζωής.

Η δραστηριότητα της ΕΛΙΞ συνεχίζεται και εκτός Ελλάδας, αφού σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο, η οργάνωση δίνει τη δυνατότητα σε όσους θα ήθελαν να προσφέρουν το χρόνο και τις ικανότητες τους να βρεθούν σε περισσότερες από 60 χώρες, να γνωρίσουν νέους τόπους και ανθρώπουςΠΕΕΠ Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον και να μοιραστούν μαζί τους εμπειρίες σημαντικές για τη ζωή τους. Οι εθελοντές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκατοντάδες προγράμματα που αφορούν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ανάδειξη τόπων με ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική σημασία, ή τη στήριξη παιδιών ή ενήλικων που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Τα προγράμματα στο εξωτερικό απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες ενώ κάποια από αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για οικογένειες ή εφήβους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
Μαρία Δημητροπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Τηλ.:  210 3825506 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ελένη Γαζή, Πρόεδρος

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ