ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τίτλο «Welcome on Board» άρχισε στις 31 Ιανουαρίου η συνάντηση μελών των Δ.Σ. ορισμένων εταίρων της Alliance που οργάνωσε το IBG στη Χαϊδελβέργη Γερμανίας.

Η συνάντηση είχε στόχο την γνωριμία και ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας των Δ.Σ. διαφόρων οργανώσεων της Αlliance. Η διοργάνωση αυτή ήρθε να καλύψει ένα κενό ανάμεσα στους εταίρους, που αφορά τις μεθόδους λήψης των αποφάσεων σε διοικητικό επίπεδο, καθώς σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις, συμμετέχουν συνήθως στελέχη και εργαζόμενοι των εταίρων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εταίροι της Alliance από τις χώρες : Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Σκωτία, Σλοβακία, Τσεχία, Τουρκία, Βέλγιο, Ουαλία και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+.

Καλύφθηκαν θέματα που απασχολούν την διοίκηση πολλών εταίρων όπως :
- σχέσεις διαχείρησης και διοίκησης των οργανώσεων
- τρόποι λήψης των αποφάσεων, ξεκάθαροι ρόλοι, τρόποι ανάθεσης
- επαφές μελών των Δ.Σ. με πιθανούς συνεργάτες όπως τοπικοί φορείς, Πανεπιστήμια κ.α.
- μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης και ζητήματα χρηματοδότησης
- αύξηση αριθμού συμμετεχόντων κ.λ.π.

Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις ιδέες και απόψεις τους σε πολύωρα working groups και συναντήσεις ολομέλιας, όπου επεκράτησε η κοινή διαπίστωση ότι ενώ κάθε οργάνωση έχει διαφορετικούς τρόπους διαχείρησης, δεν διαφέρει από τις άλλες όσον αφορά την ιδεολογία και τους στόχους που διέπουν την πολιτική και τη δράση της.

Η φιλοξενία έγινε στο KjG Schulungshaus "Ziegelhaus" με την ιδιαίτερη φροντίδα πολλών εθελοντών από το γραφείο της IBG και τους ευχαριστούμε θερμά.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ