ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Εγχειρίδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιέλαβε ως αξιόλογη πρακτική στον τομέα Εργασίας με Νέους* στο πεδίο της ένταξης προσφύγων και μεταναστών το πρόγραμμα «Εκπαίδευση για την Ένταξη: ποιοτική μάθηση και μη τυπική εκπαίδευση για παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες, στην Ελλάδα» που υλοποίησε η ΕΛΙΞ.

Για την σύνταξη αυτού του εγχειριδίου συνεργάστηκαν ομάδες ειδικών από όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού "πλάνου εργασίας για τους Νέους 2016-2018" και έχει τίτλο: "Η Συμβολή της Εργασία με Νέους στο πλαίσιο των μεταναστευτικών και προσφυγικών θεμάτων - Μια πρακτική εργαλειοθήκη για την Εργασία με Νέους και συστάσεις για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στα θέματα αυτά"

Το πρόγραμμα της ΕΛΙΞ που εντάχθηκε στο εγχειρίδιο ωφέλησε συνολικά πάνω από 3.000 παιδιά και 500 γονείς υλοποιήθηκε από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2019, με την υποστήριξη της UNICEF και τη χρηματοδότηση της European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations (DG ECHO), στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας του Ελαιώνα και του Σκαραμαγκά, στο εκπαιδευτικό κέντρο της ΕΛΙΞ στην Πατησίων, καθώς και σε αίθουσες δημόσιων σχολείων στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων.

Η ΕΛΙΞ συνεχίζει να υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαίδευση για την Ένταξη: Ποιοτική μάθηση και μη τυπική εκπαίδευση για παιδιά και ενήλικες, πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα» από τον Μάρτιο του 2019 με την υποστήριξη της UNICEF, του ΔΟΜ και της DG HOME που αποτελεί ουσιαστικά επέκταση και διεύρυνση του προηγούμενου προγράμματος.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο τον Οδηγό ΕΔΩ: (Η αναφορά στην ΕΛΙΞ στη σελίδα 14)

(*Εργασία με Νέους=Youth Work)

european commission toolkit youth work page 14 elix

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ