ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ συμμετείχε και φέτος στη Γιορτή των Ανοιχτών Σχολείων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 31 Μαΐου, στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην Κυψέλη.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Ιστορίες που άλλαξαν την Αθήνα», είχε ως στόχο την ανάδειξη του έργου των Ανοιχτών Σχολείων, στο πλαίσιο των οποίων 25 σχολικά κτίρια παραμένουν ανοιχτά τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα για να μετατραπούν σε χώρους συνάντησης των κατοίκων της εκάστοτε γειτονιάς, φιλοξενώντας δωρεάν δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, άθλησης και τεχνολογίας που αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες.

elix giorti anoixta sxoleia 2018 0b

Η ΕΛΙΞ διέθετε ενημερωτικό περίπτερο για τις δράσεις της, τόσο στο πεδίο της εθελοντικής εργασίας, όσο και σχετικά με τη συνεργασία της με τα Ανοιχτά Σχολεία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μη-τυπικής εκπαίδευσης και ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες, το οποίο υλοποιεί με την υποστήριξε της UNICEF και τη χρηματοδότηση της DG ECHO.

Παράλληλα, λειτουργήσαμε μια μικρή έκθεση ζωγραφικής με δημιουργίες από τα παιδιά που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ ένας από τους μαθητές μας, ο 17χρονος Χουσείν Ζαντέχ Ντανιάλ από το Αφγανιστάν, ο οποίος είναι αυτοδίδακτός στη μουσική, παρουσίασε το τραγούδι «Προσκυνητής» του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ