ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

H ΕΛΙΞ σε συνεργασία με τη Sky School διοργάνωσε κύκλο μαθημάτων κοινωνικής επιχειρηματικότητας, μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία για πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Η Sky School έχει ως σκοπό συνολικά να σχεδιάσει διεθνώς ένα αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών βασισμένο στο μοντέλο μικτής μάθησης που συνδυάζει την “πρόσωπο με πρόσωπο” διδασκαλία με τη μάθηση μέσω διαδικτύου και βασίζεται στο πρόγραμμα σπουδών International Baccalaureate Diploma Programme.

Όλα τα προγράμματα Sky School ενισχύουν τις δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας, αναγνωρίζοντας ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και γνώσεις που θα τους καθιστούν χρήσιμες και ίσως μελλοντικά θα κληθούν να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των κοινοτήτων και των χωρών τους.

Από το Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2017, η ΕΛΙΞ και η Sky School υλοποίησε το πιλοτικό πρόγραμμα “Social Entrepreneurship. How to Become a Change Maker”. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα λαμβάνει μέρος σε τρία κέντρα Sky School Hubs στο Αμμάν, της Ιορδανία, το Kakuma Camp, στην Κένυα και στην Αθήνα από την ΕΛΙΞ.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποιητικό κοινωνικής επιχειρηματικότητας από την Sky School, σε συνεργασία με το διεθνές αναγνωρισμένο κολέγιο της Σιγκαπούρης UWC South East Asia, και απέκτησαν λεκτικές και γραπτές δεξιότητες επικοινωνίας στην Αγγλική γλώσσα, δεξιότητες συνεργασίας, δημιουργικότητας, καινοτομίας, επίλυσης προβλημάτων, καθώς και δεξιότητες πληροφορικής και παρουσίασης. 

Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό το πιλοτικό μάθημα θα μπορούν να συνεχίσουν πλήρες πρόγραμμα σπουδών από την Sky School, που θα αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2018 με την υποστήριξη της ΕΛΙΞ στην Αθήνα.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ