ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος “KidsRights Changemakers”, το οποίο υλοποιείται από την ΕΛΙΞ σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση του ιδρύματος KidsRights. Παιδιά από όλα τα Κέντρα Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΕΛΙΞ, καθώς και από Δομές Φιλοξενίας της Αττικής και της Πελοποννήσου, συναντήθηκαν στον ανοιχτό χώρο ενίσχυσης της νέας επιχειρηματικότητας Innovathens, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Μέσα από μία σειρά διαδραστικών ασκήσεων και δραστηριοτήτων, τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν στα βασικά Ανθρώπινα Δικαιώματα, μέσα από τη βιωματική καλλιέργεια δεξιοτήτων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στην καθημερινότητα τους, την επίλυση προβλημάτων και τη συλλογική λήψη αποφάσεων.

Η κάθε ομάδα εργασίας παρουσίασε τη δουλειά της μέσα από το δικό της stand, καθοδηγούμενη από τους εκπαιδευτικούς της και ανταλλάσσοντας ιδέες και εμπειρίες με τις άλλες ομάδες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ομάδες από το Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης του Οδού Πατησίων 20-22 (ΕΛΙΞ), το εκπαιδευτικό κέντρο Μικρός Κόσμος στην Κυψέλη (CRS Caritas - ΕΛΙΞ), τη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων Κορίνθου (ΕΛΙΞ), τη Δομή Φιλοξενίας Ελευσίνας (ΕΛΙΞ), τη Δομή Φιλοξενίας Κυλλήνης (SolidarityNow), το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Πάτρας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

Το Πρόγραμμα “KidsRights Changemakers” υλοποιείται από την ΕΛΙΞ σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση της KidsRights στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση» - ACE, ένα πρόγραμμα που υποστηρίζεται από τη UNICEF και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ