ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Μια νέα συνεργασία της ΕΛΙΞ φιλοδοξεί να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο τα παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αττική.

Μετά από μια μακρά διαδικασία αξιολόγησης η ΕΛΙΞ επιλέχθηκε από το Refugee Trauma Initiative (RTI) ως εταίρος του και πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει το πρώτο Baytna Hub στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα προσφέροντας έναν ασφαλή και δημιουργικό χώρο σε παιδιά προσχολικής ηλικίας 2,5-4,5 χρονών.

Η συνέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στο έργο που ήδη παρέχει η ΕΛΙΞ από το 2016 σε παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Η Διευθύντρια της ΕΛΙΞ Judith Wunderlich-Antoniou και η υπεύθυνη εκπαίδευσης της οργάνωσης, Ειρήνη Παθιάκη, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων, όπου και παρουσιαστήκαν οι κατευθύνσεις, το περιεχόμενο και η μεθοδολογία του πρότζεκτ.refugee trauma initiative logo

Το Refugee Trauma Initiative δημιουργήθηκε το 2016 και δραστηριοποιήθηκε άμεσα στην Ελλάδα με σκοπό να ανταποκριθεί στην προσφυγική κρίση που είχε ξεσπάσει στην Ευρώπη και παρέχοντας δράσεις που στόχευαν στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη προσφύγων και στην επούλωση των τραυμάτων από την εμπειρία που είχαν βιώσει τόσο στις χώρες τους πριν μεταναστεύσουν, όσο και κατά τη διάρκεια της μετακίνησης τους.

Το Baytna («Το σπίτι μας» στα Αραβικά) Early Childhood Care είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, στα οποία και παρέχει ασφαλείς και δημιουργικούς χώρους (Hubs) που στοχεύουν στην διαχείριση των τραυματικών εμπειριών τους, καθώς και στην προσωπική ανάπτυξη τους μέσα από το παιχνίδι, τη μάθηση και την κοινωνικοποίηση.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ