ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ συμμετέχει στην υλοποίηση των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) υποστηρίζει Εθνικά Συστήματα, μέσω των οποίων διανέμονται στους απόρους τρόφιμα ή/και βασική υλική συνδρομή, καθώς επίσης και δραστηριότητες σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή δωρεάν τροφίμων.

Πέραν της διανομής αγαθών, το πρόγραμμα ΤΕΒΑ παρέχει τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να λάβουν περαιτέρω στήριξη, μέσω της υλοποίησης Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Μέτρων, με σκοπό την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και τη διευκόλυνσή τους ως προς την εργασιακή και κοινωνική ένταξη.

Η ΕΛΙΞ, αναλαμβάνοντας την υλοποίηση των Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Μέτρων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)», στοχεύει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών έκτακτων αναγκών των απόρων, με πιο ενεργό και βιώσιμο τρόπο. Οι δικαιούχοι του επιδόματος ΚΕΑ, οι οποίοι κατοικούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή για τους ίδιους, όσον αφορά την πλαισίωση τους με παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και για την ένταξη των παιδιών τους στις δραστηριότητες που προσφέρονται, εφόσον επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Προσφερόμενες υπηρεσίες και δραστηριότητες:

1. Συμβουλευτική – παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης για ενήλικες και παιδιά με συνεδρίες ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής.
Η Συνοδευτική Δράση αφορά στην ενημέρωση και στη συμμετοχή σε συμβουλευτικές διαδικασίες των δικαιούχων του ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής στήριξης για την επίτευξη ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης ενηλίκων, εφήβων και παιδιών, με στόχο την κατανόηση των προβλημάτων και των παραγόντων που τους επηρεάζουν, συμβάλλοντας στην βελτίωση της ψυχικής υγείας τους και στην ομαλή ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

2. Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών (Ομαδική Δραστηριότητα - Workshop)
Η συγκεκριμένη Συνοδευτική Δράση έχει ως στόχο την κοινωνικοποίηση των παιδιών και την υλοποίηση πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων απασχόλησης, για παιδιά-μέλη ωφελούμενων οικογενειών του ΤΕΒΑ. Οι δράσεις κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας θα πραγματοποιούνται μέσα από συμβουλευτική, παιχνίδια και βιωματικά/καλλιτεχνικά εργαστήρια, για παιδιά σχολικής ηλικίας. Στόχος είναι η ενημέρωση σχετικά με πρακτικές κοινωνικοποίησης των παιδιών, καθώς και η παράλληλη ενημέρωση των παιδιών και των γονέων/κηδεμόνων τους για την σημασία αυτής. Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών των οποίων οι γονείς είναι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ.

3. Κοινωνικό Φροντιστήριο (Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα)
Τα τμήματα αφορούν μαθητές-μέλη ωφελούμενων οικογενειών του ΤΕΒΑ, που έχουν ανάγκη ενισχυτικών εξωσχολικών μαθημάτων. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα Ελληνικών, Αγγλικών και Μαθηματικών με δυνατότητα συνέχισης, εάν παραταθεί το πρόγραμμα. Tα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν τα εν λόγω μαθήματα δωρεάν κατά τις απογευματινές ώρες σε αίθουσα στο χώρο επί της 28ης Οκτωβρίου 20-22 (Πλ. Κάνιγγος) στον πολυχώρο p^2 multispace της ΕΛΙΞ.

Διάστημα υλοποίησης προγράμματος: Φεβρουάριος – Ιούνιος 2023

Για την επιλογή των ωφελούμενων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και την ένταξη των μαθητών στο πρόγραμμα, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στον αριθμό 2103810212 με την συνεργάτη της ΕΛΙΞ και υπεύθυνη Κοινωνική Επιστήμονα Πατρινού Σόνια.

 boiler plate teba

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ