ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Κοινότητες Μάθησης: Η εμπλοκή/δέσμευση της οικογένειας στην εκπαίδευση των παιδιών.
Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, όλο το προσωπικό της ΕΛΙΞ συναντήθηκε για μία ακόμα φορά και συμμετείχε στην 3η συλλογική Επιμόρφωση της σχολικής χρονιάς με θέμα "Κοινότητες Μάθησης: Η εμπλοκή/δέσμευση της οικογένειας στην εκπαίδευση των παιδιών".

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης και μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις που είχαν προετοιμάσει 5 ομάδες εργασίας (εκπαιδευτικών, διερμηνέων, ψυχοκοινωνικής ομάδας) κατά το προηγούμενο διάστημα, βιωματικές ασκήσεις, και δραστηριότητες διαλόγου, αναστοχαστήκαμε πάνω στους τρόπους (μεθόδους, πρακτικές) με τους οποίους υποστηρίζουμε τους γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές να υποστηρίξουν τη μάθηση των παιδιών τους. Μοιραστήκαμε παραδείγματα και στρατηγικές εμπλοκής των γονιών που εφαρμόζονται ήδη στο πλαίσιο του ACE και επεξεργαστήκαμε προτάσεις για το πώς μπορούν οι ίδιοι να συνεισφέρουν (άμεσα ή έμμεσα) στο εκπαιδευτικό έργο.

Οικοδομώντας πάνω στην εμπειρία του προσωπικού που εργάζεται στα κέντρα Μελέτης και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων της ΕΛΙΞ, και ταυτόχρονα αξιοποιώντας και επεκτείνοντας την ταξινομία της JL Epstein είδαμε σε ποια επίπεδα εμπλέκουμε περισσότερο και σε ποια λιγότερο τις οικογένειας των μαθητών μας (επικοινωνία με το σχολείο, συμμετοχή σε συλλογικά όργανα για τη λήψη αποφάσεων, διαθεματικά κοινοτικά προγράμματα, εθελοντική συμμετοχή σε δράσεις του σχολείου, εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο σπίτι και βοήθεια/εποπτεία με τα μαθήματα του σχολείου, διαπαιδαγώγηση στο σπίτι). Έτσι ενισχύσαμε τις γνώσεις μας μας πάνω στο ζήτημα της γονεϊκής δέσμευσης με ένα συνεργατικό, ερευνητικό και βιωματικό τρόπο.

Συμμετέχοντες ήταν όλο το προσωπικό της ΕΛΙΞ που εργάζεται στο πρόγραμμα "Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση".

Ενδυναμώνοντας τους εαυτούς μας, ενισχύοντας την ομάδα των ομάδων μας, βελτιώνοντας το Πρόγραμμα ACE με γνώμονα το καλύτερο για κάθε παιδί.

Το Πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF Greece που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας.

Τhe programme “All Children In Education” is a UNICEF initiative, co-funded by the European Commission and implemented by a number of partners, including ELIX-Conservation Volunteers Greece.

elix workshop ACE project july 2023 2

elix workshop ACE project july 2023 3

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ