ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Διαβάστε τι έγραψε για την ΕΛΙΞ ένας μαθητής μας, έφηβος πρόσφυγας, σε έκθεση του για το μάθημα Αγγλικών στο δημόσιο ελληνικό σχολείο:

"Φύγαμε από το Ιράκ στις 27 Αυγούστου 2017 και πήγαμε στη Σμύρνη, στην Τουρκία όπου και μείναμε για 6 ημέρες…

Στις 3 το βράδυ μπήκαμε σε μια πλαστική βάρκα 54 άτομα και περάσαμε στη Σάμο…Μείναμε στον καταυλισμό του νησιού, αρχικά σε μια σκηνή και μετά σε κοντέινερ…

Η ζωή μέσα στον καταυλισμό ήταν χειρότερη από όσο μπορώ να περιγράψω…

Μετά από 4 μήνες περάσαμε τη συνέντευξη και μπορούσαμε πια να ταξιδέψουμε παντού μέσα στην Ελλάδα… Στις 13 Ιανουαρίου 2018 η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες μας έστειλε στην Αθήνα… Στην αρχή πήγαμε στην Μαλακάσα αλλά σύντομα φύγαμε από εκεί γιατί η μαμά μου ήταν έγκυος…

Εγκατασταθήκαμε σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας όπου μένουμε ακόμα και η ζωή μας είναι καλύτερη από πριν, Δόξα τω Θεώ. Οι πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι. Δεν είχα φίλους και δεν ήξερα που να πάω για να μάθω τη γλώσσα.

Τελικά βρήκα την ΕΛΙΞ, έναν οργανισμό που κάνει μαθήματα σε παιδιά και όλα άλλαξαν. Έμαθα καλύτερα ελληνικά και αγγλικά. Με τη βοήθεια της γλώσσας πήρα μέρος και σε άλλες δραστηριότητες και γνώρισα πολλούς Έλληνες.

Η ΕΛΙΞ με βοήθησε να ξεπεράσω πολλά εμπόδια, τόσο εμένα όσο και την οικογένεια μου. Μπορώ να πω ότι η ΕΛΙΞ πια είναι η δεύτερη οικογένεια μου. Πηγαίνω κάθε μέρα στο εκπαιδευτικό της κέντρο και μαθαίνω όλο και περισσότερα. Μετά από 9 μήνες γράφτηκα και στο δημόσιο σχολείο.

Αυτά συνέβησαν στη ζωή μου τον χρόνο που πέρασε. Πέρασα πολλές δυσκολίες, πέρασα και πολλές χαρές. Κάθε τι με βοήθησε να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα.

Ευχαριστώ τον Θεό, την οικογένεια μου, την μητέρα μου και τον πατέρα μου, την ΕΛΙΞ και τους δασκάλους που δουλεύουν εκεί και κάνουν όλα όσα κάνουν για τους πρόσφυγες.

Ευχαριστώ και όλους όσους βοηθούν τους πρόσφυγες γιατί είναι ευγενικοί και μας σέβονται.»

(Απόσπασμα από την έκθεση του μαθητή-πρόσφυγα Α.Α., 15 ετών)

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ