ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Την ολοκλήρωση των προγραμμάτων «Διακοπές στο Σχολείο» και «Αυτό το Καλοκαίρι είναι Δικό μας» γιόρτασαν την περασμένη Παρασκευή, 27 Ιουλίου παιδιά, γονείς εκπαιδευτικοί και εθελοντές με κάποιες πραγματικά συγκινητικές αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε κάθε ένα από τα συνεργαζόμενα σχολεία.

Με την υπόσχεση ότι θα συναντηθούν πάλι όλοι μαζί του χρόνου, τα παιδιά που συμμετείχαν στα προγράμματα δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης διάρκειας δυο εβδομάδων που υλοποιήθηκαν από την ΕΛΙΞ για 7η συνεχή χρονιά (Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα, Μαγούλα, Κορδελιό-Εύοσμος) έπαιξαν, τραγούδησαν και μοιράστηκαν τη ζεστή αγκαλιά που δημιούργησαν για αυτά όχι μόνο οι ομαδάρχες και οι παιδαγωγοί της ΕΛΙΞ, αλλά και οι 192 εθελοντές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό που ήρθαν να προσφέρουν στη χώρα μας.

Με σκοπό την αναζήτηση εναλλακτικών μορφών μάθησης και ψυχαγωγίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που τα σχολεία είναι κλειστά, δόθηκε η ευκαιρία σε περισσότερους από 400 μαθητές, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, (καθώς και παιδιά και νέοι που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία) να δουν το χώρο του σχολείου με διαφορετική ματιά, αντί της συμμετοχής τους στα παραδοσιακά κατασκηνωτικά προγράμματα.

Τα ΕΛΠΕ στηρίζουν τις δράσεις της ΕΛΙΞ

Μέσα από την καλλιέργεια της ομαδικότητας και της επικοινωνίας, καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, της κίνησης και συναναστροφής, οι μαθητές έκαναν «διακοπές» στο γνώριμο χώρο του σχολείου τους, γνωρίζοντας άλλες γλώσσες και πολιτισμούς μέσω των ξένων εθελοντών, από τις 2 έως τις 27 Ιουλίου, σε δυο περιόδους.

Σκοπός των δραστηριοτήτων ήταν να καλλιεργήσουν την φαντασία και την συνεργατικότητα, μέσα από τη δημιουργία κοινών κανόνων, τον χορό, τη μουσική, την αφήγηση παραμυθιού, την εμψύχωση αντικειμένου, τη δημιουργία θεατρικών ρόλων και τις ομαδικές κινητικές δραστηριότητες με όλες τις τάξεις ταυτόχρονα.

Ειδικότερα για το πρόγραμμα «Αυτό το Καλοκαίρι είναι δικό μας», στο οποίο και συμμετέχουν παιδιά που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία, στόχοι του προγράμματος είναι:

  • η καλλιέργεια των κλίσεων και των ταλέντων των παιδιών, μέσα από εξατομικευμένες δραστηριότητες
  • η αύξηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ παιδιών με διαφορετικό βαθμό αναπηρίας σε ομαδικές δράσεις της λεπτής και αδρής κινητικότητας
  • η βελτίωση των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων μεταξύ τους, καθώς και με τους εθελοντές και το προσωπικό
  • η συνεργασία για εικαστικές δημιουργίες είτε με καθοδήγηση είτε ελεύθερα, με τον δικό τους τρόπο
  • η δημιουργική συνύπαρξη με διαφορετικούς ανθρώπους από πολλές χώρες

Και τελικά, όπως κάθε χρόνο, μέσα από διάφορες ψυχοκινητικές, μουσικοκινητικές, εικαστικές και άλλες δραστηριότητες, βελτιώθηκαν εμφανώς οι επικοινωνιακές δεξιότητες των παιδιών.

Την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών στήριξε για μια ακόμη φορά ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια που χωρίς την αρωγή του δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης και για αυτό τους ευχαριστούμε θερμά.

elix elpe 2018 3 elix elpe 2018 2
elix elpe 2018 4 elix elpe 2018 5
elix elpe 2018 6

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ